Başkan İzol: ABD kararında dönmelidir

Güncelleme Tarihi:

Başkan İzol: ABD kararında dönmelidir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 10:28

Başkan İzol: ABD kararında dönmelidir

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Girişimci İşadamları Derneği (GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Serkan İzol, vize kararı nedeniyle  ABD'yi eleştirerek, bir an önce bu karardan dönülmesi gerektiğini söyledi.
ABD'nin tutumunu eleştiren Mersin GİAD Başkanı İzol, Türkiye'nin aldığı her kararı desteklediğini dile getirdi. İzol, Türkiye'nin, ABD'nin olumsuz tavrına kayıtsız kalamayacağını belirterek, "Ülkemiz şu an uluslararası alanda siyasi ve ticari olarak söz sahibi konumunda. Türkiye'nin güçlenmesinden, büyüyüp gelişen ekonomisinden rahatsız olan bazı güçlerin bahaneler üreterek aldıkları bu haksız karara boyun eğmemiz mümkün değil. Devletler, aralarındaki sorunları ancak konuşarak çözebilirler. Ülkeler arası ilişkiler, ülkelerin karşılıklı menfaatleri doğrultusunda yürütülür. Böylesine büyük devletlerin ilişkileri bir iki kişiye bağlı olmamalıdır" dedi.
ABD'nin kararından dönmesi gerektiğini ifade eden İzol, "Türkiye, Amerika'nın almış olduğu bu karara en güzel şekilde yanıt verdi. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi biz kabile devleti değiliz. Önemli olan, Türkiye'nin milli menfaatidir ve bu tüm kişisel çıkarların önündedir. Amerika gibi müttefikimiz olan bir ülkenin bu şekilde tavır almasını doğru bulmuyoruz. Umut ediyorum bu karar geçicidir, bu hatadan dönerler. Sorunun çözüleceğine ve ilişkilerin normalleşeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!