Başkan Gökhan hayvan barınağını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gökhan hayvan barınağını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 11:03

Başkan Gökhan hayvan barınağını ziyaret etti

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü nedeniyle Belediye Hayvan Barınağını ziyaret etti.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar, Özleyiş Çetin ve Ali Sürücü de eşlik etti. Başkan Gökhan burada, 4 Ekim Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü nedeni ile ziyarete gelen 18 Mart İlkokulu, Özlem Kayalı İlkokulu ve Çanakkale Belediyesi ATAM Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri ile de bir araya geldi.

Öğrenciler Başkan Gökhan’a Hayvan Haklarını Koruma günü için yaptıkları maskeyi hediye etti. Öğrenciler ile bir süre hayvan hakları üzerine sohbet eden Başkan Gökhan, dünyanın sadece insanlar için yaratılmadığını söyledi. Dünya'nın, bütün canlılar için ve canlıların ortak yaşamı için yaratıldığını belirten Gökhan, “Dolayısı ile biz insanlar olarak refah içerisinde yaşamayı hedeflerken, aynı zamanda hayvanları ve bitkileri de koruyup kollamak, onlara da yaşam hakkı tanımak sorumluluğunu da üstümüzde taşıyoruz. Çünkü bunu yapabilecek olan insandır. Hayvanların ve bitkilerin korunması ancak insanlar tarafından yapılabilir. Biz de bu anlayış ile kentimizde yaşayan diğer bütün canlılar ile beraber yaşamanın yollarını aramak zorundayız. Bunun için de çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle kedi ve köpekler olmak üzere diğer hayvanlarımızı da koruyup kollamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kedi evlerimiz ve köpek barınaklarımız var. Bunların yanında kuşlarla da ilgili ağaçlara küçük kulübeler yapıyoruz” dedi.

Başkan Gökhan, konuşmasının ardından hayvan barınağında incelemelerde bulundu. Gökhan, Çanakkale Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Mustafa Cesur’dan barınağın durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!