Başkan Gökhan, “Çanakkale Belediyesi engelli dostudur”

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gökhan, “Çanakkale Belediyesi engelli dostudur”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 16:33

Başkan Gökhan, “Çanakkale Belediyesi engelli dostudur”

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle, Belediyede çalışan engelli personelle bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla, Ali Sürücü, birim müdürleri ve belediyede çalışan engelli personel katıldı. Belediye'de çalışan engelli personelinin, 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlayan  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Engelli kardeşlerimizin çalışma hayatında olmamaları için hiçbir neden yok. Tüm engelli kardeşlerimiz engel durumuna uygun işlerde çalışabilirler. Bu konuda dünyada birçok örnek var. Hiçbir yeri tutmayan ve sadece beyni çalışan insanların büyük işler yaptığını biliyoruz. Onun için daha az derecede engel durumu olan arkadaşlarımızın çalışmaya hayatında olmaları gayet doğal. Çanakkale Belediyesi'nde sadece bedensel engelliler değil, işitme, görme ve zihinsel engelliler de var. En son bizimle birlikte çalışmaya başlayan bir arkadaşımız da Down Sendromlu” dedi.

“37 ENGELLİ PERSONELİMİZ VAR”

Belediyede toplamda 37 engelli personelin çalıştığını belirten Başkan Gökhan, “Bu arkadaşlarımızın çalışma hayatında olmaları güzel bir şey. Şu anda engelli statüsünde 4 stajyerimiz var, 3 arkadaşımız hizmet gruplarında, 9 engellimiz işçi kadrosunda, 3 memur ve 18 kişi de taşeron olarak bizimle birlikte çalışıyor. Toplamda 37 engelli arkadaşımız var. Devletin taşeronla ilgili bir çalışması var ve umarım buradan sağlıklı bir sonuç çıkar, tüm insanların haklarının verileceği bir düzenleme yapılır ve 18 taşeron işçimiz de kadrolu olurlar” dedi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!