Başkan Gökçek turizmcilere ANKAPARK'ı gezdirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gökçek turizmcilere ANKAPARKı gezdirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 09:41

Başkan Gökçek turizmcilere ANKAPARK'ı gezdirdi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara turizmine büyük ivme kazandırması beklenen ANKAPARK'ı profesyonel turizmcilere gezdirerek görüşlerini aldı. Turizmciler, ANKAPARK'a tam not verdi. Başkan Gökçek, "Parkın yüzde 83'ü bitti, 17'lik kısım kaldı" dedi.
Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ANTOD) öncülüğünde TÜRSAB, turizmle ilgili seyahat acenteleri, Turizm Profesyonelleri Derneği ve Ankara Rehberler Odası üyeleri, Başkan Gökçek'i ziyaret ederek, ANKAPARK'la ilgili bilgi aldı, daha sonra da Başkan Gökçek ile ANKAPARK'ı gezdi. Başkan Gökçek, ANKAPARK Koordinasyon Merkezi'nde turizmcilere  parkı anlatırken, önerilerini alıp, sorularını da cevaplandırdı. 
ANKAPARK'ı gelecek yıl 23 Nisan'da açmayı hedeflediklerini, ölü mevsimde açmak istemediklerini belirten Başkan Gökçek, "Proje bu sene bitiyor bitmesine ama bize söylenen şu; 'Mevsim olarak eğer ölü bir mevsimde açarsanız, olayı da ölü doğurursunuz.' Mevsimini normal yakalamanız lazım diye, önümüzdeki sene 23 Nisan'ı açılış tarihi olarak düşünüyoruz. Aslında yüzde 17'lik bir kısım kaldı, yüzde 83'ü bitti. Hiç tartışmasız Avrupa'nın en büyüğü. Dünyanın en büyüğü diyeceğim de en son geçen sene Çin'e gittim, alan olarak bizden büyük. Ama oyuncak sayısı açısından bizimle dünyada bizimle yarışan tek bir ikinci yer yok. Bunu bütün dünya kar için yapıyor. Biz burada kar olarak bir şey düşünmedik" dedi.
'ANKAPARK, TÜRKİYE'YE DE DEĞER KATACAK'
ANKAPARK'ın açıldığı zaman Ankara'ya ne kadar büyük katkısı olduğunu hep birlikte göreceklerini ifade eden Başkan Gökçek, 1. yıl itibariyle minimum 3 milyon ziyaretçi beklediğini söyledi. Gökçek, parkın işletmesini uluslararası işletme yapan bir firmaya verdiği takdirde, o zaman işletme hakkını alan ülkeye göre yurtdışından da 1 milyon civarında minimum turist getireceğini kaydetti.  
Başkan Gökçek, ANKAPARK'ın  sadece Ankara için değil, Türkiye için de önemli bir yatırım olduğunun altını çizerek; “Burayı geleni alacaksınız, Antalya'ya, Konya'ya, Kapadokya'ya götüreceksiniz. Tamamen bir ön giriş olacak ve gelenin burayı 1 günde gezmesi de mümkün değil. Minimum 3 gün. Çünkü 1274 oyuncak  var ama küçük, ama büyük göreceksiniz ve dünyada olmayan çok enteresan şeyler var. Toplam 100 bin metrekareyi aşkın kapalı alanımız var. Kapalı alanlarda, tıpkı açık alanlarda olduğu gibi roller coaster'dan tutun, her türlü oyuncak var" şeklinde konuştu.
TURİZM HEYETİ, ANKAPARAK'A HAYRAN KALDI 
Başkan Gökçek, daha sonra turizmciler ve otelcilerden oluşan heyete ANKAPARK'ı gezdirdi. ANKAPARK'ın dev giriş kapısı önünde heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Gökçek, kapıyla ilgili olarak, “Bütün dünyada girdiğiniz zaman kendi kültürünü yansıtan girişler görürsünüz. Biz de Selçuklu olduğumuz için böyle bir kapı yaptık. Selçuklu'da gördüğümüz hangi minarenin, hangi parçanın neye ait olduğu da yazıyor. Hepsi Anadolu'daki Selçuklu kültürünü yansıtan figürler" diye konuştu. 
Başkan Gökçek, ANKAPARK ile Ankara'ya yurtdışından doğrudan uçuşların da başlayabileceğini belirterek, “Şimdi Ankara'ya doğrudan uçuşları artırmak için bir gerekçe lazım işte bu gerekçe burası olacak inşallah" dedi.
TURİZMCİLER NE DEDİLER? 
- Aysun Demir (Büyükhanlı Park Otel Genel Müdürü): Dünyada 2  temapark gördüm. Onun için burayı da görmek istedim. Burası çok etkileyiciydi. Ankara için, Ankara turizmi için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Başarılar diliyorum. 
- Buket Aytan (TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Opera Turizm Sahibi) : ANKAPARK'ı çok beğendik. Çok ciddi güzel bir yatırım yapılmış. Başta Ankara turizmine daha sonra da Türkiye turizmine çok faydası olacağını düşünüyorum. Avrupa'nın da en büyük temaparkı olacak. 1 sene sonra 23 nisan 2018'de açılacağını ifade ettiler Başkanımız, Ankara için çok başarılı buldum, çok büyük bir ivme kazandıracak.
- Savaş Çolakoğlu (Ankara Turistik Oteller ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı): ANKAPARK, beklentilerin ötesindeydi. Biz de otelciler olarak Ankara'ya değer katacak bu yatırımı yerinde görmek niyetindeydik. Çünkü bu, şehrimize çok ciddi bir katkı sunacak bir yatırım. Biz Başkanımızdan da şunu rica ettik; çok iyi tanıtım yapılırsa, gerçekten Ankara'ya yapılmış çok ciddi bir katkı olacaktır. İyi bir tanıtımla, Ankara şehrimizin dinamiklerini değiştirecektir."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!