Başkan Erdenay: “Çukurova kadın basketbolunun kalbi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Erdenay: “Çukurova kadın basketbolunun kalbi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 12:03

Başkan Erdenay: “Çukurova kadın basketbolunun kalbi

Haberin Devamı

ADANA (DHA)

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Çukurova’nın özellikle kadın basketbolunun kalbi durumunda olduğunu söyledi.

Çukurova’yı çok önemsediğini, basketbol adına verimli bir bölge olduğunu ifade eden Erdenay, şöyle konuştu "

“Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay illerinden oluşan Çukurova kadın basketbolunun kalbi durumunda. Yıllardır, bu bölgeden yetenekli sporcular, hatta antrenörler bile yetişti. Bunların başında Botaşspor olmak üzere, Mersin Büyükşehir Belediyespor, Hatay Büyükşehir Belediyespor, Adana Aaskispor takımları gelir. Adana’da yapılan kadınlar final maçı sonunda da mevcut kadın basketbol takımlarının yanı sıra Osmaniye Gençlikspor ve Mersin Basketbol Bilyoner com Kadınlar Süper Ligi’nin yeni takımları oldular. Kadın takımları oluşturmak, yarıştırmak, iyi bir yerlere taşımak gerçekten zordur. Ben hem İTÜ’de görev yaparken, hem de geçmiş dönemlerde Fenerbahçe’de oynayan eşim Gergana Branzova’dan dolayı kadın basketbolun sıkıntıları bilirim."

“İDDAA GELİRLERİ İLE YAKINDA MÜJDE VERECEĞİM"

Federasyon başkanlığına seçildiğinde verilen sözlerin büyük bölümünü yerine getirdiğini ifade eden Başkan Erdenay, “Kulüpleri yaşatmanın zorluğunu yakından biliyorum. Bu nedenle kulüplerin gelirlerini artırmak için girişimlerimiz sürüyor. Yakın zamanda özellikle İDDAA gelirlerinin arması konusunda müjde vereceğim. Ayrıca, sponsor desteği, yabancı oyuncu, bonservis ve hakem ücretleriyle de ilgili çalışmalarda gelinen son noktayı kulüplerle de paylaşacağım" dedi.

DHA(AP) 4.5.2016 FOTOGRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!