Başkan Dingil: İskenderun'un parası Büyükşehire gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Dingil: İskenderunun parası Büyükşehire gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 10:39

Başkan Dingil: İskenderun'un parası Büyükşehire gidiyor

Haberin Devamı

HATAY'ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Seyfi Dingil 2 yılda Büyükşehir Belediyesi'ne  400 milyon TL para aktardıklarını söyledi.
AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur’un düzenlediği toplantıya katılan Başkan Dingil, mali konularda açıklamalarda bulundu. Görev geldiği günden bu yana, 2 yılda İskenderun Belediyesi kaynaklarından Büyükşehir kasasına 400 milyon TL 'gittiğini' belirten Dingil, şöyle konuştu:
"Otogar, sebze hali, mezarlık, itfaiye, su, kanalizasyon, çok katlı otopark gelirleri var. Sırf otogar 2 milyon getiriyor..İller Bankası'ndan fert başına vatandaşa gelen para var. Bunun da yüzde 30'u Büyükşehire, yüzde 10’u HATSU’ya. Her ay 2.5 milyon kesiliyor Ankara'dan, Lütfü beyin kasasına giriyor. Şu anda iki yılda 400 milyon nakit kuru paramı aldı."
PARKOMAT TEKLİFİ
Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne parkomatlar konusunda teklif götürdüğünü de ifade edn Başkan Dingil şunları kaydetti:
"Ben diyorum ki 1 TL yapın ücreti, vatandaş gelsin park etsin, işini görsün gitsin. Ama sen yine 3 -5 TL yaparsan, ben yine bunu mahkemeye götürüp iptal ettiririm. Bir de bunları 25 metrelik yolarda uygulayabilirsin. Benim 6 metrelik yolda uygulayamazsın. Görüşmelerimiz devam ediyor..Önemli olan şu memlekete hizmet.”

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
(02.06.2016(FOTOGRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!