Başkan Demirkol, Suriyelilerle İftar Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Demirkol, Suriyelilerle İftar Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 16:32

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Akçakale ilçesinde Haliliye Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasında Akçakaleli ve Suriyeli misafirlerle buluştu.
Telabyad’dan göç etmek mecburiyetinde bırakılan muhacirlerin yanında olduklarını söyleyen Başkan Demirkol, “Her platformda Telabyad’da yaşanan bu insanlık dramını tüm gücümüzle dünya kamuoyuna duyurmak için gayret sarf edeceğiz” dedi. Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Başkan Yardımcısı Osman Uludağ ve meclis üyeleriyle birlikte Akçakale’de Haliliye Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasında Akçakaleliler ve Suriyeli misafirlerle buluştu. Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ile birlikte Başkan Demirkol ve beraberindekiler, iftar sofrasına gelen vatandaşlarla görüştü. Başkan Demirkol ve beraberindekiler, daha sonra Akçakalelilere ve Suriyeli misafirlere, yemeklerini ikram etti. İftarın ardından açıklama yapan Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, katkılarından dolayı Başkan Demirkol’a teşekkür etti. Başkan Demirkol ve ekibinin Suriye’den gelen misafirlere her zaman destek olduğunun altını çizen Ayhan, “Bildiğiniz gibi yanı başımızdaki Suriye’de iç savaş devam etmekte. Hem göç sırasında hem Ramazan döneminde Fevzi Başkana ben söyledim. Kendisi takip etti ve ekibini de gönderdi. Hem göç döneminde Suriye’den gelen muhacirlere yemek olsun, su olsun ne gerekiyorsa ne talep ettikse yanımızda durdular. Kendisi ve ekibi o dönemde gece geç saatlere kadar yanımızda kaldı. Ben durumu Fevzi başkana ilettiğim zaman ‘Akçakale ilçesinde iftar için bize nasıl yardımda bulunursunuz?’ Çünkü 100 bin Suriyeli bizim ilçemizde yaşıyor. Dedi ki: "29 gün boyunca tüm iftarı belediye olarak biz karşılayacağız." Fevzi başkana katkılarından dolayı kendisine ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“MUHACİRLERİN YANINDA OLDUĞUMUZU DÜNYAYA HAYKIRMAK İÇİN BURADAYIZ”
Başkan Fevzi Demirkol ise Akçakale’nin karşısında bulunan Suriye’nin Telabyad ilçesinde bir insanlık dramı yaşandığını söyledi. Başkan Demirkol, yaşanan insanlık dramında göç etmek zorunda kalan muhacirlerin yanında olduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Bölgemizde bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu insanlık dramında biz, muhacir kardeşlerimizin yanında olmak, ayrıca Akçakale Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Ayhan ve kurumsal manada Akçakale Belediyemiz ile bir kardeş belediye olarak, dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek amacıyla, 29 gün boyunca burada iftarda misafirlerimize iftar ikramında bulunacağız. Bunu daha önceden beyan ettik ama, bugün burada iftarı da birlikte açtık. 16 meclis üyesi arkadaşımızla beraber geldik. Sadece iftarlara ilgi çekmek için değil, bölgede yaşanan insanlık dramını tüm dünyaya duyurmak ve tüm dünyanın geçmişte başka bölgelerde olduğu gibi bu bölgeyle de ilgilenmesini, Akçakale’nin karşısında bulunan Telabyad’da yaşanan insanlık dramına, tüm dünya kamuoyunun ilgisini çekmek ve insanların seyirci kalmamasını, bilhassa batı dünyasının bu olaya seyirci kalmamasını sağlamak için bugün buradayız. Allah nasip ederse, her zaman için her platformda Telabyad’da yaşanan bu insanlık dramını tüm gücümüzle dünya kamuoyuna duyurmak için gayret sarf edeceğiz. Geçmişte Ayn el Arap’ta yaşanan olaylarda nasıl bütün dünya buraya geldiyse, şimdi Telabyad’da yaşanan bu dram için de tüm dünyanın buraya gelmesini temenni ediyoruz. Gücümüzün yettiğince, dilimizin döndüğünce insanlık dramını anlatmak için burada olacağız. Ramazan Ayı boyunca iki gece yine burada olacağız. Akçakale halkının yanında olduğumuzu, Telabyad’dan göç eden, göç etmek mecburiyetinde bırakılan muhacirlerimizin de yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırmak için buradayız. Allah nasip ederse bundan sonrasında da bu faaliyetlerimiz devam edecek.”
HER SAHUR BİR ARADA
Başkan Demirkol ve beraberindekiler, Akçakale’deki programın ardından ilçeden ayrılarak Rabia Meydanı’ndan kurulan sahur sofrasına geçti. Başkan Demirkol, burada sahur programına katılan misafirlerle görüşerek Ramazan’larını tebrik etti. Başkan Demirkol’un Akçakale programında Belediye Meclis Üyeleri’nden; Feyyat Akbaş, Emin Coşkun, Mehmet Keskin, Hasan Kaya, Abdulkadir Bağış, Abdulkadir Altundağ, Nusret Kaya, Selim Polatkan, İbrahim Felhan, Cuma Demir, Halil Yetkin, Ali Doğan ve Erdal Deniz hazır bulundu.
GEÇİŞLER SIRASINDA DA HALİLİYE BELEDİYESİ BÖLGEDE BULUNDU
Ayrıca, Telabyad’dan Türkiye’ye geçişlere izin verildiği 14 Haziran tarihinde de, Haliliye Belediyesi Akçakale’ye geçiş yapanlara 10 bin kişilik kumanya, ayran ve su ikramında bulunmuştu. Yine, Akçakale’de gelişen olumsuz hava koşulları dolayısıyla devrilen elektrik direkleri ilçenin bazı kırsal mahallelerinde su sıkıntılarına neden olunca, Haliliye Belediyesi kırsal mahallelerdeki vatandaşlara tankerlerle su dağıtımı yaptı. İlçe sınırları dışında da insani yardım noktasında hizmet veren Haliliye Belediyesi hizmette sınır tanımıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!