Başkan Çelik: "700 noktada Büyükşehir Belediyesinin şantiyesi var"

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çelik: 700 noktada Büyükşehir Belediyesinin şantiyesi var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 12:40

Başkan Çelik: "700 noktada Büyükşehir Belediyesinin şantiyesi var"

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sanayi Odası’nın Ekim ayı meclis toplantısına katıldı. Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, "700 noktada Büyükşehir Belediyesi’nin şantiyesi var. Bu seneki cari harcamalarımızla birlikte piyasaya verdiğimiz para 1 milyar TL’yi geçti" dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlarla ilgili meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Başkan Çelik, Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısını açan Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Mustafa Çelik’e teşekkür etti. Daha sonra bir konuşma yapan Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Kayseri’nin marka şehri olması konusunda önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, “Başkanım ilk göreve başladığı günden itibaren bizlerle de çeşitli toplantılar yaptı. Marka şehir olmak bir şehrin sokağından fuarına, turizminden sanayisine kadar pek çok unsuru kapsayan bir süreç. Başkanımın hızına biz yetişemiyoruz. Başkanımızın Erciyes ile ilgili çalışmalarıyla Erciyes’in ne kadar popüler hale geldiğini görüyoruz. Otel bulamayanların bizden torpil isteğiyle karşılaşıyoruz. Başkanımız bu konuda da çok hızlı” diye konuştu.Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Bu ülkeyi kalkındırmak istiyorsak bir taraftan biz kamuda, bir taraftan da sizler özelde çalışacaksınız. İstihdam ve kaynak yaratacaksınız, vergi ödeyeceksiniz ki bu ülke büyüyecek. Bin kişi çalıştıran bir kişi 5 bin kişinin yükünü devletin sırtından alıyor demektir. Bunu yapanın ancak eli öpülür. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak bu sene 400’den fazla ihale yaptık. Toplam 700 noktada Büyükşehir Belediyesi’nin şantiyesi var. Sadece 400’e yakın noktada KASKİ çalışıyor. Şehrin tamamında, tüm ilçelerde varız. Bu seneki cari harcamalarımızla birlikte piyasaya verdiğimiz para 1 milyar TL’yi geçti. Bu para dolaylı olarak hepimize yansıyor” dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarından da bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “Sahabiye projesi bizim belediye olarak en büyük projemiz. Birinci etap çalışmalarımız tamamlandı. Yıkım çalışmalarımız da bitti. İlk etabın ihalesini Kasım ayında yapacağız ve inşallah sene sonuna kalmadan temelini atmış olacağız. Sahabiye’de bundan sonraki etaplar çok daha hızlı gidecek” şeklinde konuştu.

Meclis toplantısının sonunda Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e günün anısına halı hediye edildi.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!