Başkan Çay’ın kurtuluş günü keyfi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çay’ın kurtuluş günü keyfi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 09:33

ADANA’nın Pozantı İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalarda Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, yurt dışından gelen konuklarıyla müzik eşliğinde oynadı.

Haberin Devamı

Törenlere CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek ve ilçe protokolünün yanı sıra yurt dışından, Almanya Bavyera Margetshöchheim Belediye Başkanı Waldemar Brohm, Kamerun Bongem Eyalet Başkanı Baş Danışmanı Yusuf Declan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar Pozantı Kaymakamı Bilal Özkan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Emrah Özkan ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın Atatürk Büstü’ne çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Mehteran Takımı eşliğinde şehitliğe kadar Kurtuluş Yürüyüşü yapıldı. Başkan Çay yaptığı konuşmada Pozantı’nın, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı ilk yerlerden biri olduğunu söyledi.

İki gün süren kutlamalarda resmi törenlerini yanı sıra, Aşık Sefai, Ahmet Coşkun konserleri, ozanların atışmaları, Pozantı Belediyesi Tiyatro Grubu ve ’Biz Türkiye’yiz’ grubu ve öğrencilerin gösterileri yer aldı. Ayrıca ’Pozantı’nın Kurtuluşu ve Pozantı Kongresi’ konulu liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!