Başkan Çağrı'dan baraj ve sulama projesi tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çağrıdan baraj ve sulama projesi tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 11:59

Başkan Çağrı'dan baraj ve sulama projesi tepkisi

Haberin Devamı

 

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın Çay Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı, bölgeye yapılan baraj ve sulama projesinde Çay'ın dışlandığını öne sürerek, duruma tepki gösterdi.

Çay Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı, il genel meclisi üyeleri, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle istişare toplantısı düzenledi. Belediyede 4 saat süren toplantının en önemli konusu DSİ tarafından bölgeye yapılan baraj ve sulama projesi oldu. Çay'a bu projede zorluklar çıkarıldığını ve dışlandıklarını öne süren Başkan Çağrı, Bolvadin İlçesi'nin kollandığını savundu.

Baraj ve içme suyu projesiyle ilgili alacakları kararlarla ilgili toplantıya katılanlardan destek isteyen Başkan Çağrı, 3 maddede ısrarcı olacaklarını aktardı. Başkan Çağrı, "Baraj yönetimi Bolvadin'e değil Çay'a verilecek. İçme suyu deposu kendilerinin istediği yerde değil Kardelen mevkiine yapılacak. Bolvadin'e 14 noktadan su verilecekse Çay'a şu anki gibi 1 noktadan değil en az 6 noktadan vana konularak köylerin su ihtiyacı karşılanacak. Başkanlık görevimden dahi alınsam bu maddeler olmaksızın projelere imza atmayacağım. Tesisler bizim tapulu topraklarımıza yapılıyor. Bizim hakkımız. Gerekirse mahkemeye gideriz. Proje askıya alınır. Bu duruma düşülmesini istemiyoruz" dedi.

Toplantıya katılanlar da Başkan Çağrı'ya bu konuda destek vereceklerini aktardı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!