Başkan Bahçeci, Bakan Ala’ya Cumhuriyet Tarihinin İlk Külliye Projesini Anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Bahçeci, Bakan Ala’ya Cumhuriyet Tarihinin İlk Külliye Projesini Anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 19:42

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Nadir Alpaslan’ın annesinin vefatı için Kırşehir’e gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesinin sunumunu yaptı.
Bakan olduktan sonra Kırşehir’e ilk defa gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, cenaze namazına katıldıktan sonra Kırşehir Belediye Başkanı tarafından yapılan bilgilendirme ile kent park alanını gezerek yapımı devam eden Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesini yerinde inceledi.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tarihi proje için yaptığı sunumda, “Kırşehir tarihi için çok önemli bir konumda bulunan Ahi Evren-i Veli’yi yeni neslin daha iyi idrak edebilmesi için gerekli çalışmaları yaptıktan sonra harekete geçtik. Yapılan külliye projesi önemli bir kültürün de tanıtımı için çok önemli bir atak oldu. Bu proje bizim için bir sosyal sorumluluk projesidir. 55 bin metrekarelik alanda yapılan proje sadece Kırşehir’in çehresini değiştirmekle kalmayacak, yakın tarihimiz içinde çok önemli bir kaynak olacak” dedi.
Bakan Ala ve beraberindeki ekip Ahi Külliyesi alanının ardından Kent Park alanı içerisinde de incelemede bulunurken külliye alanı tamamlandığında içerisinde Ahilik Araştırma Kütüphanesi, arasta/bedesten, ahilik ve astronomi müzesi, usta ve esnaf odaları, dükkanlar, şadırvan, sahne ve tören alanı, butik konaklama tesisleri ve yeme -içme mekanları ile Kırşehir’e yakışır, tamamen doğal ahşap ve kesme taşlarla olacak. Mevcut camii ve türbe yapısına da uygun ve yaraşır bir mimari ile korunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!