Başkan Altunay Balkan Ve Rumeli Kökenli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Altunay Balkan Ve Rumeli Kökenli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 23:54

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçede yaşayan Balkan ve Rumeli kökenli vatandaşlarla bir araya geldi.
Sultangazi Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün Balkan ülkelerinde hayata geçirdiği ’’Balkanlarda aynı İmza Kardeşlik Projelerini’’ ilçede yaşayan Balkan ve Rumeli kökenli vatandaşlarının bilgisine sunmak amacı ile geniş katılımlı bir yemek programı düzenledi. Sultangazi Belediyesi Sahra Sultan Düğün Salonu’ndan gerçekleşen yemek programında, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’de yaşayan Balkan göçmeni vatandaşlara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Balkan ülkelerinde yaptığı hizmetleri anlattı. Sonrasında ise Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Karadağ, Arnavutluk, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan’da yapılan hizmetler sinevizyon gösterileri ile davetlilere izletildi.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, yaptığı konuşmada, “Rumelili kardeşlerimiz, bizim ecdadımızın torunlarıdır. Onlarla bir araya gelmek, balkanları konuşmak, ülkemizi konuşmak ve arada kurulan bu köprüleri konuşmak demektir. Yapılan bu kadar çok hizmetin bir nevi tanıtımını da yapmak demektir. Çünkü, Türkiye’deki birçok kurum ve kuruluş, özellikle Ak Parti hükümeti döneminde, gerek akraba toplulukları, gerek TİKA, gerekse diğer kurumlarla bir araya gelerek, Balkanları adeta baştan sona ihya etti. Buraya çok ciddi yatırımlar gerçekleştirdi. Bizim orada mahzun kalan insanlarımız büyük bir öz güven kazandılar ve Türkiye’yi yanında bulduklarında da yeniden, Osmanlı’nın ihtişamlı günlerine bir kere daha kavuştuklarını kendilerinden sürekli duyar hale geldik. Bu akşam bunları konuşmak istedik. Neler yapıldığını insanlara anlatmak istedik. Aramızda ki bu bağların daha da güçlenmesi için, daha neler yapabiliriz, bunları da tartışmak istedik. Bu vesile ile bir araya gelmemize vesile olan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’ndan, Feridun Ay kardeşime özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden Feridun Ay ise, “Tabi evladı Fatihan her zaman gerek dini İslam, gerekse Türk milleti açısından çok büyük bir öneme sahip. Ne yazık ki, Osmanlı medeniyetinin temel taşları içerisinde çok büyük emeği geçen bu coğrafya, atıl bırakılmış. Bu coğrafyada, Osmanlı eserlerinin 18 binden fazlasını barındırmasına rağmen, hiçbir şekilde o coğrafyaya dönüp bakılmamış. Ancak 2003 yılında, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın muktedir olduğu iktidar başa geldikten sonra, o coğrafyada atıl bırakılan ve hiçbir etkinlikte, dış politikada desteği olmayan TİKA, aktif hale getirilmiş. 2003 yılına kadar 6 ülkeye hizmet etmekle yetinmiş. Ancak 2003 yılından sonra Ak Parti iktidarı ile birlikte Balkanların tamamına hükmetmesi ile birlikte 149 ülkeye hizmet götürür hale gelmiştir. Balkanlarda şuan, TİKA, Yunus Emre ve Başbakanlığımızın desteği ile 4 bin 500 proje hayata geçirilmiştir. Bu projeler, eğitim, sağlık, mimari, alt yapı, sosyal yardımlar ve kültürel projeler olmak üzere başlıklandırılmıştır. Bizler bu gece bu dava şuuruyla, bu dertlenmeyle, bu evladı Fatiha’nın hakkı olan icraatları yapmış olmanın gururu ile bir araya geldik. İnşallah bunların devamı için kardeşlerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!