Başkan Aksu talimat verdi, denetim başladı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aksu talimat verdi, denetim başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 17:55

Başkan Aksu talimat verdi, denetim başladı

Haberin Devamı

GİRESUN(DHA) – ADANA’da bir yurtta yaşanan ve çok sayıda kız öğrencinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangın sonrasında Giresun’daki yurt, pansiyon, otel ve çok katlı binalarda Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun talimatıyla denetim başlatıldı.

Giresun Belediyesi İtfaiye, Zabıta ve İmar Müdürlüğü Ruhsat Servisi uzmanlarından oluşan denetim ekibi, faaliyette bulunan öğrenci yurtları, pansiyonlar, çok katlı alış veriş merkezleri, mağazalar, oteller ve okullarda denetim çalışması yapmaya başladı. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için süre verilecek, yasa ve yönetmenliklere uymayanlar ise kapatılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Adana’da yaşanan yurt yangını hepimizin yüreğini parçaladı. Belediye olarak her türlü denetimi, uyarıyı yapıyoruz. Ancak, arkadaşlarımıza olağan denetimlerin dışında da zaman zaman ani denetim yapmaları talimatını verdim. İnsan hayatı, çocuklarımızın hayatı her şeyin üzerindedir. İnsan hayatını ilgilendiren konularda taviz vermemiz söz konusu değil. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını ve görevlilere yardımcı olmalarını bekliyorum” dedi.

Giresun Belediyesi denetim ekiplerinin fabrika, hastane, kıraathane, lokanta gibi umuma açık yerlerde de kontrollerini sürdüreceği kaydedildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!