Başkan Akgül: Tüm Ankara'ya örnek olacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Akgül: Tüm Ankaraya örnek olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 10:34

Başkan Akgül: Tüm Ankara'ya örnek olacak

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)-MAMAK Belediye Başkanı Mesut Akgül ve TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Gülseren-Anayurt Mahalleleri'nde uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili mahalle sakinlerini bilgilendirdi.
Anayurt Mahalle Muhtarlığı’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Akgül, "5 etap ve 5 bin 260 konuttan oluşan Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projemizin bölgeye kazandıracağı yeni imaj, tüm Ankara’ya örnek olacak. Hızla devam eden projede amacımız biran önce siz hak sahiplerine evlerini teslim etmek" dedi.

'TERCİH EDİLEN BİR PROJE'

Gülseren-Anayurt Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yüzde 21’i konut, yüzde 57’’si yeşil alan, yüzde 22’sinin yol ve sosyal donatı alanı olması nedeniyle tercih edilen bir çalışma olduğunu belirten Başkan Akgül, "Türkiye’de kentsel dönüşüm projeleri ortalama 9 yılda tamamlanıyor. Biz bu süreyi minimize ederek vatandaşlarımızın biran önce evlerine kavuşması için TOKİ Başkanımız ve yetkililerle sürekli istişarelerde bulunuyor, bunların neticesinde de sizleri bilgilendiriyoruz" diye konuştu.

HER DAİRE AYNI KALİTEDE YAPILIYOR

Anayurt ve Gülseren mahallelerinin bu dönüşümle birlikte çarpık yapılaşmanın önüne geçilerek, depreme dayanıklı modern konutların inşa edildiğini ifade eden TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu ise, "Bütün dairelerimiz fen ve sanat kurallarına uygun şekilde yapılıyor. Her daire aynı kalite ve aynı işçilikle inşa ediliyor" şeklinde konuştu.

GÜLSEREN-ANAYURT KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

1'inci etap kapsamında 688 konut hak sahiplerine teslim edildi. 3'üncü etap kapsamında 392 konutun kuraları çekildi ve 1 aya kadar teslim edilmesi planlanıyor. 2'inci ve 4'üncü  etap kapsamında inşaatı süren 1759 konutun 2018 yılı sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor. 5'inci etap kapsamında yaklaşık 500 konutun ihale hazırlığı devam ediyor. Proje kapsamında 3 adet okul ve 1 adet caminin inşaatları devam etmekte olup 2018 yılı sonuna kadar hizmete sunulması planlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!