Başkan aday adayının testis davası

Güncelleme Tarihi:

Başkan aday adayının testis davası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

ABD başkanlık seçimlerinin sürpriz ismi olarak öne çıkan Mike Huckabee’nin kirli çamaşırları ortaya serilmeye başladı.

Cumhuriyetçi Parti’nin önde giden adayları arasında yer alan eski televaiz Huckabee, Arkansas Valisi olduğu dönemde, Bill Clinton’ın kuzinine tecavüz eden mahkumun affedilmesini sağlamakla suçlanıyor. Çünkü hadım edilen tecavüzcü, serbest kaldıktan sonra tecavüz suçu işlemekle kalmamış, cinayet de işlemiş.

AMERİKAN seçim yarışında adayların kirli çamaşırları ortaya dökülmeye başladı. Bu kez hedef Cumhuriyetçi Parti’de adaylık yarışında sürpriz bir şekilde öne çıkan eski televaiz Mike Huckabee. Huckabee’ye yönelik suçlama ise Arkansas Valisi olduğu dönemde bir tecavüz mahkumunun affedilmesiyle ilgili. Çünkü Eyalet Af Kurumu’nun salıverdiği bu mahkum, tecavüz suçu işlemekle kalmamış, bir de cinayet suçu işlemiş. Şimdi Huckabee, bu karar nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oluyor.

Başkan aday adayının testis davası
Mike Huckabee
Olayın ayrıntısına gelince. Ağzı iyi laf yapan bir televaiz olarak öne çıkan Mike Huckabee, 1996 yılında Arkansas Valisi olarak siyasi yaşamda adını duyurmaya başladı. İşte suçlama da Arkansas Valisi olduğu dönemle ilgili. 1985 yılında Wayne DuMond, Ashley Stevens’a tecavüzden suçlu bulunur. Genç kadın, Bill Clinton’ın uzaktan kuzini, aynı zamanda babası da Bill Clinton’ın Demokrat Parti’de yükselmesinin mimarlarından biri.

DuMond, tutuksuz yargılanmayı beklerken evine giren maskeli adamlar, adamı misinayla bağladıktan sonra testislerini keserler. Birkaç gün sonra DuMond’un testisleri bir kavanoz içinde Şerif Coolidge Conlee’nin masasının üzerinde durmaktadır. Her ne kadar DuMond, şerifin bu densizliği yüzünden 110 bin dolar tazminata hak kazansa da tecavüz suçundan hapsi boylar. DuMond, Demokrat Parti’nin komplosuna kurban gittiğini, yeterli DNA kanıtı olmadığını savunur. Ömür boyu, artı 20 yıl hapis cezasına çarptırılır. Dönemin Arkansas Valisi Bill Clinton, tecavüzcüyü affetmez. Clinton’dan sonra Vali yardımcısı DuMond’un cezasını 40 yıla indirerek af olasılığı için kapıyı aralar.

HADIM TECAVÜZCÜ

Huckabee ise 1996 yılında Arkansas Valisi koltuğuna oturduktan sonra DuMond’un karısına kocasını serbest bırakacağı sözü verir. Adli tıp uzmanları, hadım olmasına rağmen mahkumun tecavüz etme kabiliyetinin sürdüğü yönünde rapor verir. Huckabee, bilirkişi görüşünü kaale almaz. Adamın serbest kalması için Eyalet Af Kurulu’na baskı yapmaya başlar. Ve 1999 yılının Eylül ayında DuMond özgürlüğüne kavuşur.

Huckabee şimdi baskı yaptığı iddialarını reddediyor; "DuMond’un neler yapabileceğini kimse tahmin edemezdi" diyor. DuMond, 2001 yılında tecavüz ettiği bir kadını öldürdü, hamile bir kadını da öldürmekle suçlandı. İki yıl önce hapishanede son nefesini veren DuMond’un hayaleti, şimdi Amerikan seçim meydanlarını toz duman ediyor.

Huckabee’nin affettiği tecavüzcü Wayne DuMond’un evini basan maskeli adamlar testislerini kesmişti. O testisler daha sonra bir kavanozun içinde şerifin masasında görülmüştü.

En sıkı destekçisi Chuck Norris

Mike Huckebee adı ABD seçim yarışında son dönemde atak yaptı. Demokrat Parti’de seçim yarışında Hillary Clinton ile Barack Obama yarışırken Cumhuriyetçi Parti’de Rudy Giuliani ile Mitt Romney’in adı geçiyordu.

Ancak Ocak ayının başında ön seçimlerin start alacağı Iowa eyaletinde Huckebee sürpriz bir şekilde yarışta öne çıkmaya başladı. Giuliani’den sonra ikinci sıraya oturdu.

Adı Disney kahramanlarını çağrıştıran Mike Huckebee, siyasi yorumculara göre Amerikan seçimlerinin en dindar adaylarından biri olarak öne çıkıyor. Elektro-gitar çalan, iyi bir hatip olan Mike Huckebee’nin en büyük destekçisi ise aksiyon filmleriyle meşhur Chuck Norris.

Rakipleri, siyasi yarışta öne geçmek için milyonlarca dolar harcarken, Huckebee, dobra tarzı ve esprileriyle YouTube’un en çok sevilenleri arasında. Kürtaj, eşcinsel evliliğe karşı, İncil’in Tanrı’nın sözleri olduğuna inanıyor. AIDS hastalarının izole edilmesinden yana.

Seçilme şansına gelince. Bush ve Clinton hanedanından bıkan Amerikalılar, bu kez farklı bir yüz görmek isteyebilir. Aşırı dinci bulunması ise önündeki en büyük engellerden biri. Huckabee’nin en büyük şansı ise Barack Obama’dan sonra en genç ikinci aday olması. 52 yaşında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!