Başkan Acar’dan ’Marmaris Markasını Tescilleyelim’ Çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Acar’dan ’Marmaris Markasını Tescilleyelim’ Çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 14:58

ACAR KENTİN SORUNLARI HAKKINDA DA BİLGİ VERDİ

Yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarla birlikte kentteki iyileştirme çalışmalarının ardından Marmaris’in kısa sürede marka şehirler arasındaki yerini aldığını belirten CHP’li Belediye Başkanı Ali Acar, Marmaris markasının tescillenmesi için herkesi işbirliğine davet etti.
Ocak ayı meclis toplantısı sonunda bir konuşma yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Marmaris’in avantajını bilmemiz lazım arkadaşlar. Burası tam bir cazibe merkezi, tam bir talep bölgesi. Her ne kadar 2016’da ülkemizin yaşamış olduğu terör sıkıntısı nedeniyle olumsuz bir tablo karşımıza çıksa da boş oturmanın bir anlamı yok., çabamızı göstermemiz lazım. Marmaris’e yapılacak özel projelerle ilgili kişilerin, kurumların ilgi alanlarına göre destek verdik. Kimse farkında değildi Marmaris Yat Kulübü yıllardır sezon öncesi yat fuarı, sezon sonrasında da yat yarışları yapıyor. 2 binin üzerinde alım gücü yüksek olan deniz sporları meraklısı insanlar var. Bunu Yat Kulübü organize ediyor bizler de olabildiğince elimizden geldiğince destek veriyoruz "dedi.
ULUSLAR ARASI MOTOR YARIŞLARI FESTİVALİ
2016 Mayıs ayında gerçekleşmesi planlanan Marmaris’in tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir projenin müjdesini de veren Başkan Acar, "Önümüzdeki 15 Mayıs tarihi itibariyle bugün bize bir proje geldi, bunu bir kaç yıldır söz konusu spor faaliyetiyle ilgili aktif olan bir arkadaşımızın önerisi üzerine uluslararası motor yarışları, araç yarışlarıyla ilgili marka araçlarla ilgili bir festival düzenleniyor. Bunun sevdalısı çok, dolayısıyla burada yaşayan bu memlekette ticaret yapan insanlar kendi ilgi alanlarıyla ilgili gerçekten çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Buraya gelecek söz konusu festivalle ilgili 500 oda ücretsiz konaklamayı otelcilerimiz ücretsiz olarak kendi bünyesinde veriyor. İlk önce bunu başaracağız ve Eurosport’ta bu uluslararası etkinlik ve Marmaris’in 3 gün boyunca verildiğini düşünün . Bunları yapmak zorundayız. Bölgenin yerel yönetimi, merkezi yönetim temsilcileri kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle beraber iyileştirme mücadelesiyle el birliği ile çok hızlı bir zamanda yol kat edeceğiz" diye konuştu.
“ İMAR İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ SORUNLARIMIZ VAR”
Marmaris’in sorunlarına da değinen Acar, "İmarla ilgili çok ciddi sorunlarımız var. Bozburun, Selimiye’nin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili il müdürlüklerinin veya bakanlık yetkililerinin bizlerin de önerisiyle ilgili kamu kurumunun veya sivil toplum örgütlerinin de önerileriyle acilen bu bölgelerimizin planlarının yapılması lazım. Eğer biz mevcut kıyı kenar kanununa bakarak Bozburun ve Selimiye’de bir uygulamaya girersek orada zaten bir yerleşim bölgesi diye bir şey kalmayacağını herkes bilir. Bu demek değil ki mevcut fiili kaçak durumu tamamen yasal hale getireceğiz hayır ama olabilecek vatandaşın en az zararla ve devleti yönetenlerin de anlayışla yaklaştığı ortak noktayı bir an önce bulup ihtiyaç olan alt yapısıyla ilgili imar uygulaması sonrasında hayata geçirmemiz gerek. Haklı olarak imar planı olmadığı için çok ciddi bir kirlenmeyle ve doğal zenginliklerimizin risk altında olduğunu hepimiz biliyoruz. Korkunç bir yoğunluk var ama alt yapı yok. Bütün kirlilik denize gidiyor denizdeki tekneler evsel olan kirlenmelerle önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde bizleri çok ciddi sorunlar bekliyor . Esas önemli olan temizlik, imar uygulamaları, yolların düzeltilmesi bunlar her zaman yaptığımız ve yapacağımız şeyler. Kalıcı şeylerin yapılması eksik olan makro projelerin hayata geçirilmesi çok büyük şeyler değil ama bir kaç proje hayata geçirilmeyle bunların önünün açılmasıyla Marmaris zaten dünya markası ama bunun tescillenmesi içten bile değil arkadaşlar" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!