Başkale'de engelliler günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Başkalede engelliler günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 16:32

Başkale'de engelliler günü etkinliği

Haberin Devamı

Engin ERTÜRK / BAŞKALE (Van), (DHA)-VAN’ın Başkale ilçesinde Engelliler Haftası kapsamında Özel Elbak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi.

Programa Başkale Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Abdulselam Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Karakelle, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Samsa,  Başkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gökhan Karaman ve  Özel Elbak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Erdal Yılmaz,  öğretmenler, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Programa katılan Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Abdulselam Öztürk, "Engelliler bizim süsümüz. Onlar bize Allah’ın emanetleri dünya onlar sayesinde bir anlam kazanıyor. Engelli çocuğu olan ailelerimiz bundan gurur duymalı, utanmamalı. Bizler onları çok seviyoruz. Onlar Allah’ın bir nakışıdır"dedi. 

Palyaço ve tiyatro gösterimiyle başlayan etkinlikte, engelli öğrenciler tarafından karakalem resim çalışması yapılıp şiir okundu. Daha sonra öğretmen, işitme engellileriyle ilgili bilgi verdi. İşitme engelli öğrencisiyle birkaç örnek üzerinden eğitim etkinliği yapan bakıcı öğretmenlerden, öğrencileriyle fon müziği eşliğinde gösteri sahneledi. Evi yanan engelli Emine Güner için kermes düzenlendi. Kermesteki ikramlar ve hediyeliklerden alan Başkan Vekili Öztürk alarak kermese katkıda bulundu. Program engeli öğrenciler ile konukların halay çekmesiyle son buldu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!