Basında en çok AÜ yer aldı

Güncelleme Tarihi:

Basında en çok AÜ yer aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 11:52

Basında en çok AÜ yer aldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi, 2017 yılında yaklaşık 90 bin haberle basında en çok yer alan devlet üniversitesi oldu.
Medya Takip Ajansı Interpress'in yaptığı incelemede devlet üniversiteleri arasında Akdeniz Üniversitesi, 2017 yılında basında en fazla yer alan devlet üniversitesi oldu. Üniversitelerle ilgili medyaya 2017 yılında 1 milyondan fazla haberin yansıdığı raporda, Akdeniz Üniversitesi ile ilgili yazılı basın, televizyon ve internette toplam 89 bin 697 haber yer aldığı tespit edildi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, hakkında da 2017 yılında medyaya 7 bin 785 haber yansıdığı belirlendi.
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibarıyla 23 fakülte, 7 enstitü, 3 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar ve 60 araştırma ve uygulama merkezinde eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Ünal, "Toplam 72 bin 894 öğrenci, 2428 akademik ve 1826 idari çalışanımızla, araştırma ve geliştirme odaklı, girişimci ve bilimsel yönüyle uluslararası alanda tanınan seçkin bir üniversite olma vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmaların karşılığını da gerek bireysel gerekse üniversite olarak elde ettiğimiz başarılarla tescilliyoruz" dedi.
Başarılar kadar elde edilen başarıların kamuoyu ile paylaşılmasının da önemli olduğuna değinen Rektör Ünal, "Üniversiteler topluma yön veren kurumlardır. Bu nedenle üniversitede yaşanan gelişmelerin kamuoyuna en doğru şekliyle aktarılması çok önemli. Bu noktada üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığına önemli katkılar sağlayan bu başarıların ve düzenlenen etkinliklerin tüm dünya ile  paylaşmasında destek veren basın mensuplarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!