Başika'dan çekilme zamana yayılacak

Güncelleme Tarihi:

Başikadan çekilme zamana yayılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 23:21

TÜRKİYE’nin Musullu Sünni birlikler ile Peşmerge güçlerini IŞİD’e karşı eğitmek için Başika Kampı’na gönderdiği ek takviye gücünü geri çekmeyi zamana yayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Başika’da eğitim veren 80-90 kadar askerin ve kampın güvenliği için 4 Aralık’ta gönderilen tankçılar dahil 600’den fazla askerden yaklaşık 140’ı, 14 Aralık’ta geri çekilmişti. Geriye kalan askerlerin çekilmesinin ise uzun bir zamana yayılması planlanıyor.

Yetkililer, çekilmeden bir anda Başika Kampı’nın boşaltılacağının anlaşılmaması gerektiğini belirterek, birliklerin küçük birimler halinde kamptan ayrılacağını söylediler. Çekilmenin hemen başlamayacağı, bunun için Irak’ın alacağı güvenlik önlemleri de değerlendirilerek uygun zamanın bekleneceği bildirildi.

Kamptan ayrılacak askerler ve zırhlı araçların bir kısmının Kuzey Irak’taki Bamerni’ye kaydırılması, bir kısmının da Türkiye’ye geri dönmeleri öngörülüyor. Irak’la daha önce yapılmış mutabakat kapsamında kampta eğitim vermek için bulunan 80-90 kadar asker ise kalmaya devam edecek. Başika’ya gönderilmek için sınırda bekletilen 22 tankın da sınır bölgesinden çekildiği öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!