Başhekimiydi şimdi partisinde istiyor

Güncelleme Tarihi:

Başhekimiydi şimdi partisinde istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2011 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hafta sonunda Şanlıurfa’yı ziyaretinde partisine davet ettiği, bağımsız Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaklaşık 18 yıl öncesine dayanan dostluğu olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, önceki gün kendisini havaalanında karşılayan Fakıbaba’yı başkanlık makamında ziyaret edince bir gazetecinin, “Bu bir çağrı mı?” sorusuna, “Bizim çağrımızın ötesinde kendisinin düşüncesi önemli, elbette aramızda görmek isteriz” yanıtını vermişti. Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü’yken, Fakıbaba’yı 1994’te SSK Şanlıurfa Hastanesi’ne Başhekim olarak atadı. Başhekim Fakıbaba kısa sürede hastanenin çehresini değiştirerek halkın beğenisini kazandı. Kılıçdaroğlu da, Fakıbaba’nın bu başarısını öğrenince kendisine teşekkür ederek, diğer başhekimlere örnek gösterdi.

Şimdilik bağımsızım

Kılıçdaroğlu ile Fakıbaba arasında Genel Müdür-Başhekim ilişkisi ile başlayan tanışıklık, zamanla dostluğa dönüştü ve belli aralarla görüşerek bu dostluklarını sürdürdüler. Fakıbaba, AK Parti’den 2004’te Şanlıurfa Belediye Başkanı seçilince, Kılıçdaroğlu kendisini arayarak tebrik etti. Başarılı başhekimliği sırasında halkla kurduğu sıcak ilişki sayesinde belediye başkanı olan Fakıbaba’dan, Kılıçdaroğlu hep, “Bizim başarılı bir başhekimimizdi” diyerek söz etti. Fakıbaba, sorumuz üzerine dün şunları söyledi: “Ben eski Şanlıurfa SSK Hastanesi’ne başhekim olunca, arkadaşlarımızla birlikte o zamanki başarılarımızı gören Kılıçdaroğlu bana iltifat etti, sevgi gösterdi. Benim de ona büyük hürmetim vardır. Ben bağımsız seçildim. Benim gündemim Urfa halkına hizmet etmek. 2011’de çok önemli projelerim var. Sayın Kılıçdaroğlu, bana samimi bir teklifte bulundu. Ancak, şu anda gündemimde bir değişiklik, bir partiye geçmek yok. Sadece CHP’den değil, çok sayıda parti liderinden teklif geldi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Bir partiye katılmak bugün için gündemimde yok ama, hep bağımsız kalacağım diye de birşey demiyorum. Halktan büyük bir baskı gelirse, hizmetlerimizi kolaylaştıracaksa; yeri ve zamanı gelirse elbette katılırız. Ama, bu, bugünün gündemi değil.”

Haberin Devamı

Yargı artık yürütmenin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “12 Eylül Anayasası’nı değiştireceğiz, diye yola çıkanlar yargıyı, yürütme organının eline verdi ve yargıyı siyasallaştırdı. Bu, demokrasi ve özgürlük için en büyük tehlikedir” dedi. TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nca düzenlenen kurultaya katılan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “İnsanların haksız yere tutuklandığı ve gözaltına alındığı bir dönem yaşıyoruz. İktidarımızda siyasi partiler yasası mutlaka değiştirilecek. Bu siyasal partiler yasasıyla Türkiye’de demokrasi olmaz, birbirimizi kandırmayalım. Demokrasi, yurttaşın doğrudan kendi milletvekilini seçme hakkına kavuştuğu gün gerçekleşir. Eğer bir ülkede 58 gazeteci hapisteyse o ülkede bir sorun var. Başbakan hapisteki gazetecilerle ilgili Batılı bir parlamentoda sorulara muhatap oluyorsa o ülkede bir sorun var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!