Başhekim Kurşun: Ramazan'da çürük oluşumu kolaylaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Başhekim Kurşun: Ramazanda çürük oluşumu kolaylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 13:15

Başhekim Kurşun: Ramazan'da çürük oluşumu kolaylaşıyor

Haberin Devamı

 

Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - ALANYA Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ali Kurşun, "Ramazan ayında diğer aylara oranla daha çok tatlı tüketilmesi ile çürük yapıcı bakteriler çoğalmakta ve çürük oluşumu kolaylaşmaktadır" dedi.
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Ali Kurşun, Ramazan ayında ağız ve diş sağlığı konusunda vatandaşları uyardı. Ramazan'da günlük beslenme alışkanlıklarında önemli değişiklikler olduğunu belirten Başhekim Ali Kurşun, bu durumun hem genel sağlık, hem de ağız ve diş sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu söyledi. Oruç tutanların ağız ve diş sağlığı ile genel sağlığa oruç tutmayanlara oranla daha fazla özen göstermeleri gerektiğini belirten başhekim Kurşun, "Oruç tutanlarda ağız kuruluğu, ağızda kötü tat ve nefesin kötü kokması görülme olasılığı artmaktadır. Sebebi ise iyi temizlenmeyen diş yüzeyi ve aralarında biriken bakterilerle mide ve boğazdan gelen bakterilerdir. Ramazan ayında diğer aylara oranla daha çok tatlı tüketilmesi ile çürük yapıcı bakteriler çoğalmakta ve çürük oluşumu kolaylaşmaktadır" dedi.
RİSK DAHA BÜYÜK
Dişler fırçalanmadığı ve sahurdan iftara kadar geçen süre düşünüldüğünde çürük ve diş problemleriyle karşılaşma olasılığının büyüdüğüne işaret eden Ali Kurşun, "Bir ay boyunca iftardan ve sahurdan sonra dişler ve dil yüzeyi fırçalanmalı, diş ipi kullanılmalı ve gerekli özen gösterilmelidir. Bu şekilde alınan önlemler diş çürükleri ve dişeti iltihaplarını hem de ağız kokusunu önleyecektir. Hızlı yemek yememek, lokmaları yavaş ve iyi çiğneyerek yemek hem sindirime yardımcı olurken hem de diş sağlığı açısından çok önemli olan tükürük salgınızı artırır. Ayrıca çok sıcak ve soğuk yemeklerin hızlı bir şekilde yenmesi, dişlerinize ve diş etlerinize zarar verir. Bu nedenle yemeklerinizi ne çok soğuk, ne de çok sıcak tüketin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!