Başdanışman dalgası

Güncelleme Tarihi:

Başdanışman dalgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 23:06

Başbakan Prof.Ahmet Davutoğlu’nun siyasi yolculuğuna başladığı günlerde yanında danışman olarak da Ali Sarıkaya ve Osman Sert vardı.

Haberin Devamı

Davutoğlu, AK Parti’nin ve Başbakanlığın dümenine geçtikten sonra danışman kadrosuna Hatem Ete, Taha Özhan ve Ertan Aydın’ı ekledi. Ertan Aydın, Taha Özhan ve Ali Sarıkaya yollarına milletvekili unvanını da alarak devam ediyor. Davutoğlu da son dönemde danışman kadrosunu hissedilir bir şekilde artırıyor.

Başbakan Davutoğlu’nun yeni danışmanlarına parlamento muhabirimiz Turan Yılmaz mercek tuttu. İşte sonuçları:

SÜLEYMAN SEYFİ ÖĞÜN: Öğün, yalanlasa da 15 yıl önce Uludağ Üniversitesi’nde öğretim üyesiyken bir sınavda yaşanan “türban yasağı” olayıyla hem iktidara yakın bazı kalemlerin hem de sosyal medyada AK Parti destekçisi trollerin hedefi olmaktan kurtulamadı. Gazete yazarlığının yanı sıra Maltepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve AB Bölümü başkanlığını da yapan Öğün, politik kültür, muhafazakarlık ve milliyetçilik konularındaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Haberin Devamı


MUHSİN KIZILKAYA:
Geçmişte, (Kendi ifadesiyle) Hakkari’de doğduğu için tek yol olarak karşısında bulduğu Kürt siyasi hareketinde ve sol siyasette yer aldı. Kızılkaya, “Yılmaz” isimli kitabında hemşehrisi ve yakın arkadaşı Yılmaz Erdoğan’ın hayatını anlatmıştı. Kızılkaya, Kürt romancı Mehmed Uzun’un romanlarını da Kürtçeden Türkçeye çevirdi. Liseyi bitirene dek Hakkari’de yaşayan Kızılkaya, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi’nde tamamladı. Güneş, Özgür Gündem, Hürriyet ve Aydınlık gazetelerinde çalıştı. Halen, Habertürk gazetesinde köşe yazıyor. 7 Haziran seçimlerinde AKP’den milletvekili oldu ancak yenilenen seçimde aday yapılmadı.

ÖMER FARUK KORKMAZ: İstanbul imam hatip lisesinden mezun oldu. Pakistan İslamabad’da Uluslararası İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dinler tarihi alanında lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı’nda “Günümüzde Zerdüştlük” başlıklı teziyle doktor oldu. Uluslararası Müslüman Öğrenci Teşkilatları Federasyonu’nun genel sekreterliğini yaptı.

ALEVİ ÇALIŞTAYLARINI DÜZENLEDİ
NECDET SUBAŞI: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde başlatılan ve dönemin Devlet Bakanı Faruk Çelik’in yürüttüğü Alevi Açılımı kapsamında gerçekleştirilen çalıştayların koordinatörlüğünü yapan Necdet Subaşı da artık bir Başbakanlık Danışmanı. Sıra dışı bir ilahiyatçı akademisyen olarak biliniyor. İslam’ın gündelik hayat pratikleri ve Alevi modernleşmesiyle yakından ilgileniyor.

Prof. İSKENDER PALA: Çok satan tarihi romanlarıyla muhafazakar kesimin en popüler kalemlerinden biri. 28 Şubat sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nde deniz binbaşı rütbesindeyken “irtica” suçu nedeniyle ordudan ilişkisi kesilmişti. Bu süreci “İki Darbe Arasında” adlı kitabında anlattı.

YILMAZ ENSAROĞLU: Türkiye’nin önde gelen insan hakları savunucuları arasında yer alıyor. AK Parti öncesinde muhafazakar kanat içinde Kürtlerin siyasi ve kültürel hakları ve genel insan hakları savunuculuğu yapan az sayıda insandan biri olan Ensaroğlu, Mazlum-Der, İnsan Hakları Gündemi ve İnsan Hakları Araştırma Derneklerindeki aktif görevlerinin yanı sıra AK Parti’nin en önemli düşünce merkezlerinden SETA’da da Hukuk ve İnsan Hakları
Direktörlüğü yapıyor. Akil İnsan olarak görev yaptı.

LÜTFÜ ELVAN'A YAKIN BÜROKRAT
FERiDUN BİLGİN: Bürokrasiyi iyi bilenlerin yakından tanıdığı bir isim. Bürokrat olarak kariyerini Hazine’de yaptı. Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Müsteşar Yardımcılığı gibi görevlerin ardından 2014’te Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarlığı’na getirilen Bilgin, 2015 seçimlerinde de Müsteşarlığını yaptığı bakanlığın “Seçim Bakanı” oldu. Başbakanın kabinedeki en önemli isimlerinden Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’a
yakınlığıyla tanınıyor.

MUSTAFA ŞEN: Araştırma şirketi GENAR’ın genel müdürü. Anketlerinde AK Parti’nin oy oranının yüksek çıkmasıyla tartışmaların odağında yer alıyordu. Son seçimlerde AK Parti’den aday adayı oldu, ancak listeye konulmadı.

AHMET DOĞAN: 30 Mayıs 2010 tarihinde İsrail’in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan’ın babası. Erciyes Üniversitesi’nde iktisat alanında öğretim üyesi olarak görev yapan Doğan, 7 Haziran’da milletvekili seçilmiş, ancak 1 Kasım’da aday yapılmamıştı.

YENİ MİLLETVEKİLİ DANIŞMANLAR
Başbakan, geçenlerde üç milletvekilini de Parti Genel Merkezi’nde çalışmak üzere danışmanlığına getirdi. Bunlar, Mücahit Arslan (Ankara), Ertan Aydın (Ankara) ve eski Enerji Bakanı Taner Yıldız (Kayseri). Ertan Aydın, Başbakan’ın danışmanlığı görevini artık Başbakanlık’ta değil AK Parti genel merkezinde sürdürecek. Danışmanlığa gelen Mücahit Arslan ise Erdoğan’ın “kara kutusu” olarak biliniyordu. Arslan, uzun yıllar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yanında üstlendiği danışmanlık görevini artık AK Parti’nin 8. katında Genel Başkan Davutoğu’nun yanında sürdürecek. AK Parti hükümetinin en uzun süre Bakanlık yapan isimlerinden olan Taner Yıldız da artık AK Parti’nin 8. katında, özellikle de enerji alanındaki bilgi ve deneyimlerini Davutoğlu’nun hizmetine sunacak.

 

 

BAKMADAN GEÇME!