Başbakan'dan imam hatipli öğrencilere ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan imam hatipli öğrencilere ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 16:26

Başbakan'dan imam hatipli öğrencilere ziyaret

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR- Ümit KOZAN- Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ak Parti'nin 21- 23 Ekim tarihleri arasında Afyonkarahisar'da düzenlenecek 25'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için kente geldi.
Ak Parti Genel Merkezi'ne ait seçim otobüsüyle kente gelen Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Gedik Ahmet Paşa Camii'nde kıldı. Başbakan Yıldırım, cuma namazının ardından Ahmet Yavuz adlı vatandaşın cenaze namazına katıldı. Camide vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, cami çıkışında kendisini karşılamaya gelen Kadınana İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin 'Kadınana sizi bekliyor' sloganları üzere kız öğrencilerin yanına giderek sohbet etti.
Kız öğrencilerin yaklaşık 500 metre ilerideki okullarına davet ettiği Yıldırım, yol üzerinde bekleyen vatandaşlarla selamlaşarak, okula kadar yürüdü. Başbakan Yıldırım'a Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabi Kaynakları eski bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi de eşlik etti. Kadınana İmam Hatip Ortaokulu'na gelen Binali Yıldırım'ı, öğrenciler sevgi gösterileriyle karşıladı. 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' sloganları atan öğrencilere merdivene çıkarak seslenen Başbakan'ın, öğrencilerle arasındaki esprili diyaloğu güldürdü.
"Müdür bey öğrenciler tuttular kolumdan getirdiler. Onun için yok yazmasınlar. Yok filan yazarlarsa haberim olsun. Çünkü mazeret benim" diye epri yapan Yıldırım, Afyon'a Ak Parti'nin geleneksel toplantısı için geldiklerini belirterek, “Sizlerle tanışma ve ziyaret etme imkanı buldum" dedi.
Kadınana İmam Hatip Ortaokulu'nda 650 öğrenci ve 50 öğretmen olduğunu öğrenen Yıldırım, öğrencilere “650'yi 50'ye bölün, kaç çıkıyor, bilene hediye var" diye sordu. Öğrencilerin '13' yanıtını verdiği Yıldırım, 13 öğrenciye 1 öğretmen. Bizim zamanımızda 73 öğrenciye 1 öğretmen düşüyordu. Üstelikte sabahçı, öğlenci. Üstelik sıralarda 4 kişi. Yetmedi senenin birinci sömestrine kadar kitaplarımızı bulamadık. Ama şimdi gelir gelmez kitaplarınız masalarınızın üzerinde hazır. Dersler boş geçmiyor. Akıllı tahtalar kuruldu mu? Ne akıllı tahtası ya bizim zamanımızda tahta bile yoktu. Tebeşir tozu yuta yuta öksürükten bir hal olurduk. Şaka gibi değil mi? Dahası da var. İlkokula giderken sınıfta sobayı yakmak için herkes elinde odunuyla okula gelirdi, odun getirmeyen derse giremezdi" diye konuştu.
Konuşması sırasında ders zili de çalan Yıldırım, “Zil çaldı dersi kaynattınız böylece. Siz dersinize gireceksiniz, biz de dersimize gireceğiz" diyerek okuldan ayrıldı. Yıldırım, ardından esnafı ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!