Başbakan'a hakaret iddiasında Ahmet Altan'a beraat

Güncelleme Tarihi:

Başbakana hakaret iddiasında Ahmet Altana beraat
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 17:30

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hüsrev Altan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki yazıları nedeniyle, “yazılı bir ileti yoluyla kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etme” suçlamasıyla yargılandığı davada, suç unsurlarının oluşmaması nedeniyle beraatına karar verildi.

Haberin Devamı

Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Altan'ın avukatı Veysel Ok katıldı.

Veysel Ok, şikayetçinin şikayetinden vazgeçtiğini belirterek, savunmalarını tekrar ettiklerini ve müvekkilinin beraatını istediğini ifade etti. Kararı açıklayan mahkeme hakimi de sanığın üzerine atılı suçun unsurlarının olaşmadığı gerekçesiyle, Ahmet Altan'ın beraatına karar verdi.

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan, davacı olarak kamu hukuku, müşteki olarak da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterildiği iddianamede, Ahmet Altan'ın, genel yayın yönetmeni olduğu Taraf gazetesinde 15 ve 18 Ocak 2011'de yayımlanan yazılarında “basın yoluyla hakaret” suçunu işlediği belirtiliyordu.

İddianamede Altan'ın, “Yazılı bir ileti yoluyla kamu görevlisine görevinden dolayı basın ve yayın yoluyla saldırdığı” iddiasıyla 1 yıldan az olmamak üzere 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası isteniyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!