Başbakan Yıldırım: Cumhurbaşkanlığı sistemi koalisyonlar dönemini sona erdirecek (3)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: Cumhurbaşkanlığı sistemi koalisyonlar dönemini sona erdirecek (3)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 20:40

Başbakan Yıldırım: Cumhurbaşkanlığı sistemi koalisyonlar dönemini sona erdirecek (3)

Haberin Devamı

MHP'Yİ ZİYARET ETTİ
Başbakan Binali Yıldırım, Valilik ziyaretinden sonra gözleme ve çay satışı yapan 39 yaşındaki Nezaket An'ın işyerine girdi. Nezaket An, Başbakan Yıldırım'a, '100 dolar bozdurup makbuzunu getirene gözleme ve çay hediye' kampanyası başlattıklarını söyledi. İkram edilen gözlemeyi yiyerek çay içen Başbakan Yıldırım, daha sonra yandaki manda yoğurdu satışı yapılan işyerine girdi. Başbakan Yıldırım'a burada, yoğurt ve yöresel ürünlerin bulunduğu sepet hediye edildi.
Yıldırım, daha sonra Başbakanlık otobüsüyle halkı selamlayarak Ak Parti İl Başbakanlığı'na geçti. Parti il yöneticileri, belediye başkanları ve milletvekilleriyle bir araya gelen Yıldırım, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan'ın daveti üzerine yan binadaki MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yıldırım, burada 10 dakika kalarak çay içti.
Başbakan Yıldırım'ın ayrılmasının ardından açıklama yapan İl Başkanı Ayan, kentin sorunları ve taleplerini ilettiklerini söyleyerek, "Yeni Anayasa yarın büyük ihtimal Meclis'e gelecek. Başbakan, MHP ile beraber sivil bir anayasanın Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu, bu anayasayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteklediğini söyledi. Bize teşekkür etti" dedi.
Başbakan Yıldırım, daha sonra 200 metre ilerideki Genel Maden İşçileri Sendikası'na (GMİS) yürüyerek geçti. Yıldırım'ı, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve maden işçileri, 'Madenci seninle gurur duyuyor', 'İşte madenci işte Başbakan', 'İşçi alınsın, üretim artsın' sloganları ile karşıladı. Yaklaşık yarım saat sendikada kalan Başbakan Yıldırım, ardından TIR Parkı'na geçerek helikopterle kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!