Başbakan Erdoğan Zonguldak'ta

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan Zonguldakta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2010 15:18

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, OBA helikopteriyle saat 15.05'te Zonguldak'a gitti. Erdoğan, kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü TTK Karadon Müessesesi'ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Başbakan Erdoğan, madenci yakınlarının bulunduğu çadıra gittiği sırada bir kişi tarafından protesto edildi. Çıkan arbedede protestocu gözaltına alındı .

Olayların sona ermesinin ardından Başbakan Erdoğan, madencilerinin yakınlarının bulunduğu Kızılay çadırına girdi. Ancak bu sırada yine olaylar çıktı. Bazı madenci yakınları gazetecilere saldırdı. Polis olayları yatıştırmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı. Çıkan olaylar nedeniyle bir kişi yaralandı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A PROTESTO / FOTO GALERİ

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEK KİŞİLİK PROTESTO / WEB TV

Öte yandan TTK Karadon Müessesesi'ne bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü'ne girişinde yaklışık 45 kişilik öğrenci grubu oturma eylemlerini sürdürüyor. Polis öğrenci grubunun etrafında barikat kurdu.                

Başbakan Erdoğan'ı, Kilimli beldesindeki Ahmet Şerifoğlu Stadı'nda Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Vali Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile diğer protokol üyeleri karşıladı.

Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki grizu patlaması ile ilgili Gelik beldesindeki 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu alanında incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Erdoğan, buradan göçük altındaki madencilerin yakınlarının bulunduğu çadıra ilerlediği sırada bir vatandaş tarafından protesto edildi. "Buraya şimdi mi geldiniz" şeklinde bağırarak Erdoğan'ı protesto eden kişiyi korumalar ve polis engelleyerek gözaltına aldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan maden bölgesinde yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Az önce aldığım bilgilere göre şu anda 400 kişilik bir ekiple 2 saate değişen 25 kişilik gruplar halinde çalışmalar devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu tür olaylarda dedikodu çok olur. Burada gerek bakan arkadaşlarımın gerek genel müdürümün yani bu işi yönetenlerin bilgileri geçerli bilgi olmalıdır.

 

YÖRE İNSANI BUNLARA ALIŞIK


Bilgi kirliliği ile olayları değerlendirmeye kalkarsak yanlış yönlendirme olur bu da üzüntümüzü arttırır. Üzüntümüz milletçe büyük. Ama bu yörenin insanları aslında bu tür olaylara alışık.


BU MESLEĞİN KADERİNDE VAR

Zonguldak bölgesinde bu tür olayları yılardır yaşadık. Ben de daha önce bu ocaklara indim. 2000 metrede çalışan kardeşlerimin nasıl çalıştığını gördüm.

 

Bu mesleğin kaderinde maalesef bu var. Bu mesleğe giren kardeşlerim bunu bilerek giriyorlar. Kemalpaşa’da Dursunbeyli’de bu tür olayları yakın zamanda gördük.


KİM DERSE İNANMAYIN

Devlet olarak tüm gayretle çalışmamızı yürütüyoruz. Kim derse bu iş 1 günde bitecek buna inanmayın. İlk hedefimiz içerideki 30 kardeşimize ulaşabilmek. Ondan sonraki hedefimiz de bu kanın nedenin araştırıp onu bulmaktır.

KÜFÜR EDEN BURANIN İNSANI DEĞİL

 

Haberin Devamı

Lütfen tahriklere gelmeyin. Bakın az önce biri kalktı hakaretler yaptı. Edepsizce küfürler etti. araştırdık ki buranın insanı  değil bir başka yerden, Ankara'dan gelen birisi ve Emniyet Teşkilatı bütün  tespiti yaptı, çıkardı ve işi gücü bu tür provokatörlük yapmak. Bu tür oyunlara  da halkımızın hiç bir yerde gelmeyeceğine inanıyorum.

 

Hüznünüz büyük bunu kabulleniyorum. Ama buraya gelen bakanına milletvekiline de “Buraya acıları paylaşmaya geldiler” demek de bu asil milletin şanındadır diyorum.

 

Bakan arkadaşlarım bu iş bitene kadar buradan ayrılmayacak.

 

4 GÜN DAHA ULAŞILAMAYACAK     

Zonguldak'ta’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait kömür ocağında dün meydana gelen grizu patlamasında, yerin 540 metre altında mahsur kalan 30 madenciye ulaşılmaya çalışılıyor. Maden işçilerinin yakınları ise ocak ağzında gözyaşları içerisinde gelecek haberi bekliyor. TTK'dan yapılan açıklamaya göre, göçüğe ulaşmak 4 gün sürebilir.   

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!