Başbakan Erdoğan, Org. Koşaner'le sergi açtı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan, Org. Koşanerle sergi açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2010 10:17

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Savunma Sanayii Müsteşarlığı 25 Yaşında” sergisinin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

ERDOĞAN VE KOMUTA KADEMESİ SERGİDE / Foto Galeri

Savunma Sanayii Müsteşarlığının 25. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cer Modern Sanat Galerisi'ndeki “SSM 25 Yaşında” sergisi açıldı.

Sergi'nin açılışına Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar katıldı.

Başbakan Erdoğan'ı, sergiye gelişinde Milli Savunma Bakanı Gönül, Kültür ve Turizm Bakanı Günay ile Savunma sanayii Müsteşarı Bayar karşıladı.
Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, Savunma Sanayii Müsteşarlığının, savunma alanında milliliği ön plana çıkaran çok önemli adımlar attığını, Müsteşarlığın, Atak Helikopteri, İnsansız Hava Aracı (ANKA), Ana Muharebe Tankı (Altay) gibi bir çok başarılı projeye imza attığını söyledi. Erdoğan, geleceğe dönük yeni projelere devam edileceğini ifade ederek, “Daha nice 25 yıllara, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, daha sonra Milli Savunma Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Jandarma Genel Komutanı ve Savunma Sanayii Müsteşarı ile serginin açılışını yaptı.

Açılışın ardından sergiyi gezen Başbakan Erdoğan'a, Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar, sergide yer alan maketler hakkında bilgi verdi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının 25. yılı kutlamaları kapsamında açılan özel defteri imzalayan Erdoğan, şunları yazdı:
“Savunma Sanayii Müsteşarlığımızın yıl dönümü kutlama törenlerinde sergi açılışını yaptık. Daha nice uzun yıllara başarı dileklerimle. Kuruluşta emeği geçenleri rahmetle anıyorum, idamesinde gayreti olanları kutluyorum.”

Savunma Sanayii Müsteşarlığının 25. Yılı kutlamaları kapsamında, müsteşarlığın kuruluşundan bugüne kadar gelişimini özetleyen panolarla, yürütmekte olduğu projelere ilişkin tanıtıcı maketlerin yer aldığı sergi, 9 Kasıma kadar ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!