Başbakan da istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan da istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 01:00

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçen haftaki Sincan ziyareti sırasında, ilçe merkezindeki NATO benzinliğinin kaldırılmasını, yerine eğitim kampusu yapılmasını istediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın daha önce “Benzinlik Korkusu” manşetiyle gündeme getirdiği Sincan’daki NATO benzinliğinde yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgiye göre Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, geçtiğimiz hafta ilçeyi ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım’a NATO benzinliğinin akıbetini sordu. Benzinliğin kaldırılmasına olumlu bakan Başbakan Yıldırım, beraberindeki Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a benzinlik yerine okul ve yeşil alan yapılması yönünte talimat verdi. Bakan Yılmaz’ın da konuyu Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a ileterek süreci takip edeceğinin konuşulduğu belirtildi. Başbakan Yıldırım’ın Sincan ziyaretinde gündeme gelen NATO benzinliği ile ilgili yaşanan süreci Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, özetle şöyle anlattı:

BURANIN İŞLEVİ KALMADI

“Şehrin merkezindeki NATO benzinliği depoları Mürted’deki üsse uçak yakıtı pompalıyordu. Mürted’deki bu uçak filosunun 15 Temmuz’dan sonra kaldırılması ile buranın işlevi kalmadı. Dolayısı ile bu konuyu Sayın Başbakanımıza arz ettik. Başbakanımız da kaldırılmasının münasip olacağını söyledi ve bölgenin okul ihtiyacının karşılanmasının daha doğru olacağı talimatını verdi. Yapılacak plan değişikliğine göre buraya eğitim kampusu ve yeşil alan olması ifade edildi.

Haberin Devamı

TEHLİKE KALKMIŞ OLACAK

Eğitim kampusunun içinde yer alacak okullarla ilgili ihtiyaca göre Milli Eğitim Bakanlığı karar verecek. Şehrin merkezindeki bu benzin deposu emniyet bakımından da oldukça riskliydi. Dolayısı ile bunun kaldırılması şehrimiz için önemli bir gelişme olacak. Ayrıca o depodan boru hatları ile Mürted Hava Üssü’ne yakıt gidiyordu. Gittiği güzergâhta da bir risk oluşuyordu. Bu tehlike de ortadan kalkmış olacak.”

HÜRRİYET ANKARA GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Kahramankazan’daki Akıncı Üssü’ne jet yakıtı sağlayan NATO benzinliği, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü’nün de şehir dışına taşınması ile işlevini yitirdi.
Hüriyet Ankara da 29 Şubat 2016 tarihinde Sincan’daki benzinliği ‘Benzinlik Korkusu’ manşetiyle gündeme getirmişti. Tandoğan Mahallesi’nde bulunan yanı başında Tandoğan Pazar Yeri, Malazgirt Cami, Ressam İbrahim Çallı Ortaokulu ve park alanı yer alan 70 dönümlük dev tesis ile ilgili yaşanabilecek olası bir faciaya dikkat çeken Sincanlılar, benzinliğin taşınmasını istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!