Başbakan Binali Yıldırım’dan Ordu’ya geçmiş olsun telefonu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Binali Yıldırım’dan Ordu’ya geçmiş olsun telefonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 11:48

Başbakan Binali Yıldırım’dan Ordu’ya geçmiş olsun telefonu

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ ORDU, (DHA) – BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz’ı telefonla arayarak, sel ve heyelan felaketiyle ilgili geçmiş olsun dileklerinde bulunup, afet yaralarının sarılarak mağdur ailelerin de zararlarının giderileceğini söyledi.
Ordu’da 3 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin kayıp olduğu, 5 kişinin yaralandığı, 16 ev ile 14 köprünün yıkıldığı, yüzlerce dönüm fındık bahçesi ve tarım arazisinin zarar gördüğü, 100’den fazla küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğu sel felaketinin yaşandığı kentte yaralar sarılıyor. Başbakan Binali Yıldırım da, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başbakan Binali Yıldırım’a telefonda sel felaketiyle ilgili detaylı bilgi verdiğini, afet yaralarının sarılarak mağdur ailelerin de zararlarının giderileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, hükümet olarak Ordu ilimizin ve bizlerin yanında olduklarını söylediler. Sel felaketinin ilk gününden bu yana hükümetimizden ne talep ettiysek geldi. Başbakan Yardımcılarımız Sayın Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli ve Sağlık Bakanımız Recep Akdağ afet bölgelerine gelerek incelemelerde bulunup, hem vatandaşlarımıza hem de bizlere destek verdiler. AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Acu da bölgede incelemelerde bulundular. Ordu Milletvekillerimiz selin ilk gününden itibaren bizlerle birlikte afet bölgelerindeydiler. Ben başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Ordu Valimize, Milletvekillerimize ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Sel felaketi nedeniyle 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, kayıp olan 2 vatandaş için ise arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, "Bu sel olayı, son on yılların en büyük afeti. Sel ve heyelandan sonra Büyükşehir Belediyesi sorumluluk bölgesindeki 243 grup mahalle yolu ciddi hasar gördü. 5 gün üst üste yağmur yağınca toprakta yumuşama oldu. O yumuşama sebebiyle dereler doldu, taştı ve sele dönüştü. Fiziki anlamda hiçbir eksikliğimiz olmadı. Devletten, hükümetten ve yerel yönetimlerden ne talep ettiysek geldi. Selin yaralarını sarmak için ekiplerimiz aralıksız yoğun şekilde çalışıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!