Başbakan’a ‘Teşvik uzamasın’ mektubu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’a ‘Teşvik uzamasın’ mektubu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 00:00

Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, yürürlüğü yarın sona erecek Teşvik Yasası’nın uzatılmaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara mektup gönderdi.

Haberin Devamı

DENİZLİ Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, yürürlüğü yarın sona erecek 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın uzatılmaması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara mektup gönderdi.

Dönem sözcülüğünü yapan Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Teşvik Yasası’nın süresinin uzatılması durumunda telafisi olanaksız sonuçlar doğuracağını savundu. Özer, 2004 tarihli olan ve 31 Aralık 2009 itibariyle yürürlüğü sona erecek yasanın uzatılmaması için hazırladıkları bir mektubu, Başbakan Erdoğan’a, devlet bakanları Ali Babacan, Cevdet Yılmaz, Selma Aliye Kavaf, Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Denizli milletvekilleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na gönderdiklerini söyledi.

Farklılık derinleşti

Özer, 20 platform üyesinin imzasıyla gönderilen mektupta, teşviklere karşı olmadıklarını, ancak sanayileşmede atılım yapmış illerdeki girişimci ruhu zayıflattığını belirttiklerini kaydetti, şunları söyledi:

“Teşvik Kanunu Denizli, Gaziantep, Adana ve Eskişehir gibi kendi olanak ve becerileriyle sanayileşmiş illerimizi adeta cezalandırmıştır. Birbirine komşu iller, yok yere karşı karşıya getirilmiştir. Bölgesel gelir farklılıklarını gidermeyip daha da derinleştirmiştir. Bölgesel ve sektörel farklılıkları gözardı etmiş, yörelerimizin sahip olduğu farklı rekabetçi üstünlükleri dikkate almamıştır. Turizm, tarım, hayvancılık ve hizmet sektörlerini dışlayıp yalnızca sanayileşmeye odaklanmıştır. Her şeyi teşvik etmeye çalışmış, sonuçta hiçbir şeyi teşvik edemez hale gelmiştir. Rekabeti geliştirmek bir yana, büsbütün bozmuştur. Teşvik Yasası uygulamasının süresi kesinlikle uzatılmamalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!