Başbakan’a ayakkabı kutusu sorusu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan’a ayakkabı kutusu sorusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2013 14:01

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa Akhisar ziyareti esnasında evinin balkonundan ayakkabı kutusu gösteren Nurhan Gül’ün evinin aranarak ifadesinin alınmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

TGB ÜYELERİ GÖZALTINA ALINDI

Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanması istemi ile yazılı soru önergesi hazırlayan Özel, programdan önce önleyici gözaltıların da yapıldığını belirterek, “Olağanüstü tedbirlerin yanı sıra TGB üyelerinin polis tarafından Manisa Şubesi'nden dışarı çıkmasına izin verilmediği ve burada bir fiili gözaltı uygulaması başlatıldığı tarafımıza bildirilmiştir. Daha sonra şubeden çıkmak isteyen bir arkadaşlarının gözaltına alındığı haberi gelmiştir. Bu arkadaşlarının durumundan endişe eden ve bu nedenle Karakola gitmek isteyen TGB Manisa İl Başkanı Kemal Tonay Uçak ile birlikte toplam 7 kişi bu sırada gözaltına alınmıştır” dedi.

PROTESTOLAR ENGELLENİYOR

İfadesi alınan emekli Nurhan Gül’ün Başbakan’ın yakın korumaları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından evinden gözaltına alınarak karakola götürüldüğünü vurgulayan Özel, “Protestoları engellemek için iktidarınızın bir süre önce gündeme getirdiği önleyici gözaltı uygulaması henüz yasallaşmadan fiilen diğer pek çok ilde olduğu gibi Manisa’da da uygulanmıştır. Manisa’da iki kişi Başbakan konuşurken pankart sallama hazırlığı içinde olduğu diğer 5 kişi hakkında da ihbar olduğu ve 1 kişi de ayakkabı kutusu gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı

AYAKKABI KUTUSU SUÇ UNSURU MU?

CHP Manisa Milletvekili Özel yazılı soru önergesinin devamında Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “Manisa mitingleriniz kapsamında kaç polis görev yapmıştır? Kaçı şehir dışından getirilmiştir? Manisa mitingleriniz kapsamında kaç yakın koruma görev yapmıştır? Manisa geziniz kapsamında ilçelere göre ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç kişi GBT taramasından geçirilmiştir? Basına yansıyan gözaltılar dışından Manisa’da geziniz öncesinde ya da sırasında başka herhangi bir gözaltı yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç kişi gözaltına alınmıştır? Bu gözaltıların gerekçesi nedir? Vatandaşların mitingler öncesinde ya da sonrasında potansiyel eylemci iddiasıyla gözaltına alınması hangi yasaya veya mevzuata dayanmaktadır? Gözaltına alınacak kişiler nasıl ve hangi birim tarafından belirlenmektedir? Bu listeyi Valilik mi yoksa Başbakanlık mı yapmaktadır? Haziran 2013 tarihinden itibaren Başbakan’ın mitingleri sırasında tüm yurtta önleyici gözaltı uygulaması kapsamında potansiyel eylemci suçlaması ile gözaltına alınan vatandaşlarımızın sayısı nedir? Akhisar’da emekli bir vatandaşımızın balkonundan ayakkabı kutusu göstermesindeki sakınca nedir? Ayakkabı kutusu bir suç unsuru mudur? Ayakkabı kutusundan duyulan rahatsızlığın ve kişilerin ayakkabı kutusu göstermesi nedeniyle gözaltına alınmasının sebebi nedir?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!