Başarının sırrı 5 K,1 N 'de

Güncelleme Tarihi:

Başarının sırrı 5 K,1 N de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 18:35

Başarının sırrı 5 K,1 N 'de

Haberin Devamı

KİŞİSEL Gelişim uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ, başarının sırrının '5 K, 1 N' olarak nitelediği "Ben bilmem, bana ne ve bahane üretme", kesintisiz çalışma, koşullara ayak uydurma, kurumsal kalite, kurumsal kimlik ve kişisel kalitede saklı olduğunu söyledi.

Uluslararası danışman, eğitimci, yaşam koçu ve yazar Şaban Kızıldağ, Kuşadası Ticaret Odası'nın düzenlediği söyleşide başarının sırrı ve başarıya giden yolları mizahi bir dille anlattı. Ülkemizde yerleşik bir anlayışa dikkat çeken Kızıldağ, "Ben bilmem, bana ne ve bahane" olarak anlattığı 3 B'nin başarısızlığı körüklediğini söyledi. Bugüne kadar yaptığı ve bir milyonu aşkın kişinin izlediği söyleşilerinde "Her şeye rağmen mazeret yok" sloganını öne çıkardığını belirten Kızıldağ, başarının sırrının "5 K, 1 N" olduğunu söyledi. Kızıldağ, "N, 'nasıl?' diye sorgulamadır. Beş K'nın ilki 'kesintisiz çalışma.' Neye inanıyorsak, ne yapıyorsak kesintisiz çalışmak gerekiyor. Bir iş kesintiye uğradığında başarıya ulaşma şansı yok. İkinci K, 'koşullara ayak uydurma.' Dünyada, Türkiye'de, Kuşadası'nda her işte, her meslek grubunda kıyasıya bir rekabet var. Biz bunun neresindeyiz. Koşullara ayak uyduramadıktan sonra da başarılı olma şansımız yok. Üçüncü K, 'kurumsal kalite.' Dünyanın en güzel işini kurarsınız, en başarılı çalışmayı yaparsınız ama işini bilmeyen bir otopark görevlisi yüzünden bu başarınız gölgelenir. 'Kurumsal kimlik' ise dördüncü K. Ne iş yaparsanız yapın, iletişim dünyasında kurumsal kimliğiniz olmalı. Beşinci ve en önemli K'lardan biri ise 'kişisel kaliteniz.' Kişisel kalite unvanla, makamla, parayla olan bir şey değil. Kişisel kalite kendinizi geliştirmekle, okumakla olur" dedi.

Kişisel gelişim uzmanı Dr.Kızıldağ, söyleşi sırasında zaman zaman izleyenleri bir birilerinin ellerini tutmaya, sarılmaya, birlikte hareket etmeye davet edince, ortaya gülümseten tablo çıktı.

Şöyleşiyi, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı'nın da bulunduğu bir grup turizmci, esnaf ve otel yöneticisi izledi. Kişisel gelişim uzmanı Dr.Kızıldağ, zaman zaman izleyenleri bir birilerinin ellerini tutmaya, sarılmaya, birlikte hareket etmeye davet edince, ortaya gülümseten tablo çıktı.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!