Başarılı işadamı tecrübelerini paylaştı

Güncelleme Tarihi:

Başarılı işadamı tecrübelerini paylaştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 11:49

Başarılı işadamı tecrübelerini paylaştı

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Öztürk Boya'nın sahibi Ahmet Öztürk, liselilerle iş dünyasındaki tecrübelerini paylaştı.
ANSİAD'ın bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Girişimcilik Günleri kapsamında dernek yesi başarılı işadamları lise ve üniversitelerde hayat tecrübeleri ve başarılarını öğrencilerle paylaşılıyor. 6-7-8 Aralık tarihlerinde 'Tecrübe Paylaşımı' adı altında toplamda 68 ASİAD üyesi ve 6 TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu'ndan 74 isim 74 eğitim ve öğretim kurumunda öğrencilerle buluştu.
Bu kapsamda ANSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Öztürk Boya'nın sahibi Ahmet Öztürk, Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle Uygulama Oteli konferans salonunda bir araya geldi. İlkokul 2'den itibaren sanayide boyacılık yapan babasının yanında okul çıkışı ve tatil dönemlerinde çıraklık yaptığını anlatan işadamı Öztürk, lise döneminde babasının 20 metrekarelik bir dükkan açtığını ve askerden geldikten sonra bu dükkanla birlikte boya işini geliştirmesinin yanısıra, inşaat sektörüne girdiğini kaydetti.
İnşaat sektöründe ortaya koyduğu farklılığı Mirador ve A Plaza gibi modern iş merkezleriyle anlatan Öztürk, “Antalya'da modern iş merkezi eksikliğini görerek bu yönde ilk olarak Mevlana Kavşağı'nda Mirador İş Merkezi'ni yaptık. İçinde kapalı otoparkı bulunan ve modern bu iş merkezinde öngörülen rakamların iki katına ofislerin satışı yapıldı. Herkesin yaptığı işi değil farklılık yapmak gerekir. İşinizi sevmeniz çok önemli. Hep başarılı ve iyi işadamlarıyla birlikte çalışmak benim şansım oldu" dedi.
Öğrencilere 'ne olmak istersin' diye sorulduğunda herkesin mimar, doktor, öğretmen gibi yanıtlar verdiğinden bahseden işadamı Öztürk, “O zaman sanayi ve ticareti kim yapacak? Sanayiciler ve başarılı işadamları genellikle mesleki teknik okullarından yetişiyor ve bu açıdan bu okullar çok önemli. Ayrıca sanayicinin en büyük sıkıntılarından biri de nitelikli ara eleman. Biz ara eleman sıkıntısını da çok yaşıyoruz" diye konuştu.
Öğrencilere başarılı iş insanlarının yanında vakit buldukça çalışmaları ve tecrübelerinden yararlanmaları gerektiğini de anlatan Ahmet Öztürk, eğitimin de önemine değinerek, “Hayatta bir maça antremansız çıkarsanız başarılı olamazsınız, iş hayatı da bir maç ve eğer eğitiminiz iyi değilse başarılı olamazsınız. Eğitiminiz ne kadar iyiyse, kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz iş hayatı ve hayatınız da da o denli başarılı olursunuz. Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz ve bu şehirde çok ciddi fırsatlar var" dedi.

FOTOĞRAFLI  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!