Başardığı işler boyundan büyük

Güncelleme Tarihi:

Başardığı işler boyundan büyük
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 00:00

Birbirinden ünlü isimlerin buz üstünde marifetlerini sergilediği, ilgiyle izlenen yarışma programı Buzda Dans’ta yaptığı şovlarla Türkiye’nin gönlünde taht kuran Sıla Saygı’yı Ankara Hürriyet okuduğu Noterler Birliği İlköğretim Okulu’nda buldu.

Daha 11 yaşında olmasına rağmen yurtiçi ve yurtdışındaki yarışmalarda birincilikleri bulunan Sıla son olarak İzmit’teki Türkiye Şampiyonasında birinci oldu. 11 yaşında mili sporcu ünvanın kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

’Kendimi bildim bileli buzdayım’ diyen Sıla buz macerasını ve başarısının sırrını Ankara Hürriyet’e anlattı:

SEVGİ DOLU ORTAM BAŞARIYI YANINDA GETİRDİ

"5 yaşındayken ailem beni buzla tanıştırmış. Ben pek hatırlamıyorum o zamanları. 8 yaşından beri düzenli olarak yapmaya başladım. Her sabah altıda kalkıyorum. İki saat buzda kaydıktan sonra okuluma gidiyorum. Babam benden önce çıkıp arabayı ısıtıyor. Okuluma yetişmek için kahvaltıyı arabada yapıyorum. Okuldan çıkınca iki saat jimnastik yapıyorum. Hafta sonları da bale yapıyorum. Bu koşturmaca da belki çocukluğumu yaşayamıyorum, derslerimde zorlanıyorum ama hem arkadaşlarım hem öğretmenlerim hem de ailemin desteğiyle bu eksikliği gidermeye çalışıyorum. Zaten onların yarattığı sevgi dolu ortam olmasa bu başarı gelmezdi."

Buzda Dans yarışmasından sonra insanların kendisini tanıdığını, fotoğraf çektirmek istediklerini söyleyen Sıla bu durumdan çok mutluluk duyduğunu söyledi.

SILA SAATİ

Ümitköy’ün gözde okulu Noterler Birliği İlköğretim Okulu 5/B sınıfında okuyan Sıla’nın öğretmeni Muhabbet Aloğlu, Sıla’nın çok gayretli ve yetenekli bir çocuk olduğunu söyleyerek, "Sıla her sabah buz pateni çalışmasından burnunu çeke çeke derse geliyor. Yoğun temposuna rağmen derslerinde başarılı arkadaşlarıyla çok uyumlu bir çocuk. Onunla gurur duyuyoruz" dedi. Sıla’nın ilk ders için izinli olduğunu da değinen Aloğlu, "Artık arkadaşları da alıştı. Sıla ilk dersin ortasında ancak yetişebildiği için arkadaşları Sıla’nın geldiği saate ’Sıla saati’ dediklerini belirtti.

Ün Sıla’yı değiştirmez

Sıla’nın BELPA Buz Pateni Sarayı’ndaki antrenörü Natalia Özşenoğulları erken gelen şöhretin Sıla’yı asla değiştirmeyeceğini söyleyerek, "Çok çalışkan, aklı başında bir çocuk. Bu noktaya bir anda gelmedi. Çalışmasının karşılığı oldu. Buzda Dans ise onun kaderi diyebiliriz" dedi.

Kardeşi Ekin de aynı yolda

Bahçelievler’deki BELPA Buz Pateni Sarayı’nda çalışmalarını sürdüren Sıla’nın 5 yaşındaki kardeşi Ekin de ablasının yolunda ilerliyor. Küçük Ekin de ablası gibi başarılı performansıyla dikkat çekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!