Barzani: Sınırlar olduğu gibi kalacak

Güncelleme Tarihi:

Barzani: Sınırlar olduğu gibi kalacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 00:46

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, bağımsızlık referandumunun abartılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, “Türkiye ile ilişkimizin daha iyi olmasını istiyoruz. Petrol boru vanası, Türkiye’nin elindedir. Ancak, Türkiye ile imzalanan anlaşmalarımız var. Sınır kapısının kapatılması iki tarafın da çıkarına değildir. Sorunları diyalog ile çözmekten yanayız” dedi.

Haberin Devamı

Barzani, Erbil’de bulunan Başbakanlık konutunda Türkiye’den gelen gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Barzani, “Kesinlikle sınırları değiştirmeyeceğiz, sınırlar olduğu gibi kalacaktır. Kesinlikle Türkiye ile diyaloğu geliştirmek istiyoruz. Türkiye sınırında yapılan tatbikatın sınırlarımız içine getirileceğine inanmıyorum. Türkiye’nin kendi topraklarında tatbikat yapması kendilerini ilgilendiren bir durum. Ancak bu tarafa geçmeyi düşünürse kesinlikle buna karşı tavrımız olacaktır. Ancak böyle bir şey olacağını beklemiyor ve zannetmiyorum” dedi.

DOĞALGAZ BORU HATTI
Rus petrol şirketi Rosneft ile Türkiye’yi de kapsayan bir doğalgaz anlaşması yaptıklarını belirten Barzani, “Rosneft ile yaptığımız anlaşma; doğalgaz borusu döşenmesi ile alakalıdır. Irak Kürdistanı’ndan, Türkiye üzeri Avrupa’ya geçecek. Türkiye ile olan anlaşmamıza göre, her şeyden önce böyle bir anlaşmamız var. Bu doğalgazın bir bölümü Türkiye için olacak. Türkiye, doğalgaza ihtiyaç duymakta. Türkiye’ye verilen doğalgazdan arta kalan fazlası Avrupa’ya aktarılacak. Rosneft ile yaptığımız anlaşma doğalgaz hattının Türkiye’den geçirilmesi ile alakalıdır. Birinci aşama için 1 milyar dolar yatırım yapacaklar”  dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!