Bartın’da "Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkmenler" Konferansı

Güncelleme Tarihi:

Bartın’da Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkmenler Konferansı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 14:31

Haberin Devamı

BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi’nce "Ortadoğu’daki Gelişmeler ve Türkmenler" konulu konferans düzenleneceği bildirildi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, İslami İlimler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta Suriye ve Irak başta olmak üzere Lübnan ve Filistin’deki Türkmenler hakkındaki gelişmelerin konu alınacağı belirtildi.

Konferansa Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Çakmakçı, Çankaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahir Nakip, Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzarslan ve Suriye Türkmen Milli Hareketi Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci’nin konuşmacı olarak katılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Konferansta konuşmacılar tarafından Ortadoğu’daki gelişmelerin nedenleri ve olası sonuçları farklı bakış açılarıyla masaya yatırılacak. Özellikle DEAŞ terör örgütünün 2013 yılından sonraki saldırılarıyla Irak ve Suriye’deki evlerinden ayrılan 800 bini aşkın Türkmen’in durumu ve Türkmen yerleşim merkezleri Çobanbeyli, Başköy, Carablus, Telafer ve Sincar son durum tartışılarak, Türkiye’nin yapabilecekleri konuşulacak. Bartın Üniversitesi Konferans Salonu'ndaki etkinlik 26 Şubat Cuma günü saat 14.00’da gerçekleşecek"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!