'Bartın Belediyesi Halk Oyunları Şöleni' ilgi gördü

Güncelleme Tarihi:

Bartın Belediyesi Halk Oyunları Şöleni ilgi gördü
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 13:23

'Bartın Belediyesi Halk Oyunları Şöleni' ilgi gördü

Haberin Devamı

Ayhan ACAR/BARTIN, (DHA)- BARTIN Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bartın Belediyesi Halk Oyunları Şöleni' nde renkli görüntüler oluştu.

Bartın Belediyesi 2'nci Halk Oyunları Şöleni, Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Cemal Akın, "Kültürümüzü yansıtan, kültürel ve sanatsal değerlerimizi yeni nesle aktarmak amacıyla yürütülen çalışmaları vatandaşların beğenisine sunuyoruz. Belediye hizmetlerin yanı sıra kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif alanda, vatandaşlarımızın ve özellikle gençlerimizin serbest zamanlarını değerlendirdikleri kurslarımız devam etmektedir. Halk Dansları Topluluğumuz da bu kurslardan sadece bir tanesidir. Kursumuz alanında başarılı antrenörümüz Orhan Doğan önderliğinde, yöremize ve farklı yörelere ait geleneksel dokuları içerisinde barındıran, halk danslarımızı yaşatmayı, gençlerimize aktarmayı amaçlamaktadır" dedi.

Şölende, Bartın yöresi kız-erkek oyununun yanı sıra, Trabzon, roman, potpori ekipleri ile küçükler-yıldızlar kategorisinde gösteri ekibi sahne aldı. Halk oyunları gösterileri ilgiyle izlendi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!