Baro Başkanı ve Kent Konseyi çevre sorunlarını konuştu

Güncelleme Tarihi:

Baro Başkanı ve Kent Konseyi çevre sorunlarını konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 14:47

Baro Başkanı ve Kent Konseyi çevre sorunlarını konuştu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve beraberindeki heyet, Barosu Başkanı Ali Er’i makamında ziyaret edip kentin çevre sorunlarını konuştu.
Başkan Er'in makamında ağırlanan konuklar, Mersin’in çevre sorunları konusunda sohbet etti. Konuşmasında balık çiftlikleri konusuna değinen Er, ''Mersin, rotasını turizme çevirmiş bir kent. Balık çiftliklerinin, her geçen gün gelişmekte olan Mersin turizmini, Akdeniz’in ekosistemini ve halkımızın sağlığını olumsuz etkileyeceği konusunda tüm çevre dostlarıyla hemfikirim.  Daha öncede de bununla ilgili açıklama yaparak Mersin Barosu olarak tepkimizi gösterdik. Kentimizde balık çiftlikleri istemiyoruz'' dedi.
Mersin’in en önemli sorununun plansız yapılaşma olduğunu da değinen Er, “Plansız yapılaşma, beraberinde altyapı sorunlarını da getirmektedir. Ayrıca görüntü kirliliği de ciddi bir konu. Şehir estetiğinin bozulmasına ve kentimizin imajının zedelenmesine neden olmaktadır. Çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak için çevresel konularda, kentin tüm dinamikleri sorumluluk bilinciyle üzerine düşen görevi yerine getirmelidir'' diye konuştu.
Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise, çevre sorunları konusunda duyarlılık gösteren Başkan Er’e teşekkür ederek, baronun verdiği mücadelede her zaman destek olacaklarını söyledi.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!