Baro Başkanı Er'den Muharrem ayı mesajı

Güncelleme Tarihi:

Baro Başkanı Erden Muharrem ayı mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2017 12:00

Baro Başkanı Er'den Muharrem ayı mesajı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Barosu Başkanı Ali Er, Muharrem ayının paylaşmanın, şükretmenin, bereketin, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın adı olduğunu ifade ederek, sevgi ve kardeşliğin en güzel yaşandığı aylardan birisi içerisinde bulunulduğunu söyledi.
Asırlardır bu coğrafyada bir ve bütün olarak yaşandığını kaydeden Er, ''Bunun yanında, zulme boyun eğmeyen, adaletten ve doğruluktan ayrılmayan Hazreti Peygamberimizin torunu Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de içerisinde barındırmaktadır. Bizim yaşadığımız coğrafya, Mevlana’nın, Hoca Ahmet Yesevi’nin, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş Veli’nin barış, kardeşlik ve sevgi tohumlarıyla yoğrulmuş bir coğrafyadır. O âlimlerin, sevgi ve kardeşlik tohumları, bizim yüreğimizdedir.''
Kerbela'nın, İslam aleminin kalplerinden asla silinmeyen ortak acısı olduğunu dile getiren Er, ''Bizim varlığımızın temeli, sevgi ve hoşgörü üzerine kurulmuştur. Dolayısıyla biz, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı sonsuza dek sağlam tutmak zorundayız. Bu duygularla, başta Kerbela şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, rahmeti ve bereketi bol olan Muharrem ayının, ilimizde ve bütün memleketimizde birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik duygularımızın artarak çoğalmasına vesile olmasını ve tutulan oruçlarının kabul olmasını diliyorum'' diye konuştu.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!