Baro Başkanı Er'den emekli maaşı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Baro Başkanı Erden emekli maaşı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 12:49

Baro Başkanı Er'den emekli maaşı çağrısı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Baro Başkanı Ali Er, yaptığı yazılı açıklamada, avukatların emekli maaşlarında iyileştirme yapılması için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduğunu söyledi. 
Avukatların, aynı fakülteyi bitiren yargının diğer üyeleri olan hakim ve savcılardan çok daha az emekli maaşı aldığını ifade eden Er, avukatların emekli maaşlarının eşitlik ilkesine uygun olarak arttırılması ve aradaki adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini söyledi.
Başvuru nedenini açıklayan Er, "Yargının üç saç ayağı ve olmazsa olmazı olan avukatlar, çok daha zor görevleri üstlenmelerine rağmen emekli olmaları halinde kendilerine bağlanan emekli maaşı, hakim ve savcılardan kat ve kat çok daha az. Avukatlık Kanunumuzun 1'inci maddesine göre avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir. Avukatlarımızın ve avukatlık mesleğinin zor şartlar altında yapıldığı ve zor bir süreçten geçtiği bu dönemde, emekli maaşlarında yapılacak olan iyileştirmenin bir nebze de olsa faydalı olacağını düşünmekteyiz. Arz olunan nedenlerle, talebimizin değerlendirilmesi ve avukatlarımızın emekli maaşlarının arttırılması konusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için gerekli adımları atarak başvurumuzu yaptık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!