Baro, anayasa değişikliğini anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Baro, anayasa değişikliğini anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 12:54

Baro, anayasa değişikliğini anlatıyor

Haberin Devamı

İZMİR Barosu öncülüğünde, çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyesi olan vatandaşların katılımıyla anayasa değişikliğine ilişkin kitlesel bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Neredeyse her gün yapılan toplantılarla, katılımcıların değişiklikleri halka anlatabilecek yeterliliğe ulaşmaları amaçlanıyor.
İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan dün (perşembe) önce Narlıdere Kent Konseyi’nde sonrasında ise İzmir Milli Kütüphane’de katılımcılara Anayasa değişikliği konusunda bilgilendirmelerde bulunurken akşam saatlerinde ise aynı anda İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve Gaziemir Belediyesi Meclis Salonu olmak üzere üç farklı yerde çalışma gerçekleştirildi. İzmir Barosu’ndaki toplantıda Av. A. Şakir Uzun hukuki değerlendirmelerde bulunurken Av. Cahit Kişioğlu ise iletişimci olarak yer aldı. Gaziemir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cem Cemal Coşkan ile İletişim Uzmanı Görkem Başarır, Tabip Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya ise İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nilay Ertem Durlu ile Av. Gonca Arkoç katıldı.
İzmir Barosu’ndaki toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, referandumda ülkenin nasıl yönetileceğinden ziyade Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunun tek kişiye teslim edilip edilmeyeceğinin kararının oylanacağını söyleyerek "İzmir Barosu, Türk hukuk sistemini, hukuk devletini, adaleti, demokrasiyi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını ve Türk Milleti’nin kaderini etkileyecek her konuda olduğu gibi, anayasa değişikliği konusunda da üzerine düşen öncülük görevini yerine getirmiş ve tarihten gelen misyonu gereği getirmeye de devam edecektir. Bu mesele şu veya bu parti meselesi değil memleket meselesidir. Bizim için söz konusu vatansa gerisi teferruattır" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!