Barcelona'da Türkçe devrimi!

Güncelleme Tarihi:

Barcelonada Türkçe devrimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 14:50

Barcelona Kulübü, Arda Turan transferi sonrası devrimlerine Türkçe Twitter hesabını da ekledi.

Haberin Devamı

Türk futbol severlerin Arda Turan ve FC Barcelona hakkında her şeye daha kolay ulaşmalarını isteyen Katalan ekibi, resmi Türkçe Twitter hesabını @FCBarcelona_TR olarak duyurdu.

Barcelona Kulübü, yakın zamanda Türkçe web sayfasının da hizmete gireceğini belirtirken, mevcut Katalanca, İspanyolca, İngilizce, Çince, Fransızca, Portekizce, Endonezce, Arapça ve Japonca dillerine Türkçe de eklenmiş olacak.

FC Barcelona resmi hesabından Türkçe hesabın müjdesini verirken, Arda Turan da yayınlanan bir video ile takipçilerinden hesabı takip etmesini istedi. Hesapta ayrıca, “Merhaba Türkiye. Arda Turan'dan sonra, artık sizlerin de dahil olduğu yeni bir yolculuğa çıkıyoruz” tweetine yer verildi.

Arda Turan’ın transfer tweeti 42 bin retweet ve 36 bin beğeni alarak rekor kırmıştı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE 11.5 MİLYON BARCELONALI VAR!
Öte yandan yaptığı yazılı açıklamada "Türkiye, kulübümüz için stratejik bir ülke" ifadesini kullanan Barcelona Kulübü, Repucom adlı bir piyasa araştırma şirketinin verilerine göre Türkiye'den en çok izlenen yabancı kulübün yaklaşık 11,5 milyon hayran ile Barcelona olduğunu açıkladı. Barcelona, Türk firmaları Türk Telekom, Beko ve Lassa ile olan anlaşmalarının da kulübün Türkiye'de büyümesine büyük katkı sağladığını vurguladı.

Ayrıca Barcelona resmi kanalının en çok sevildiği ülkeler sıralamasında Türkiye'nin 7. sırada olduğu, facebook sayfasının en popüler olduğu kentlerde de İstanbul'un 12. sırada bulunduğu bilgisi verildi. Katalan ekibi, facebook sayfasında bundan böyle daha çok Türkçe mesaj yayınlayacağını bildirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!