Barbekülü veda

Güncelleme Tarihi:

Barbekülü veda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 12:24

Barbekülü veda

Haberin Devamı

ALMANYA'nın İzmir Başkonsolosluğu'nun geleneksel barbekü partilerinden biri daha  gerçekleşirken, Başkonsolos Thomas Gerlach da İzmirli dostlarına veda etti.

Balçova'daki başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen partiye, konsolos ve fahri konsoloslar, Alman şirketlerinin temsilcileri ve İzmir'de yaşayan Alman vatandaşlarıyla davetliler katıldı.

Bu partiyle Birinci Kordon'dan taşınarak Balçova'daki yeni yerinde hizmet vermeyi sürdüren başkonsolosluk binasının da 10'ncu yıl kutlamasının yapıldığını ifade eden Gerlach, "Başkonsolosluğumuz Kordon'daki güzel binasından 10 yıl önce teknik sebepler nedeniyle buraya taşındı. Bugün keyifli bir ortamda dostlarımızla ve partnerlerimizle geçirdiğimiz bir yılı daha kutluyoruz. Türk-Alman ilişkilerini güçlendirmekte katkısı olan personelime teşekkür ediyorum" dedi.

Son dönemde Almanya ve Türkiye arasında yaşanan gerginliğe de değinen Gerlach, "Bu aralar iki ülke arasında çok da olumlu havalar esmiyor. En azından şu anki gökyüzümüz kadar mavi değiller. Ama bizler bu akşam bu ortamda siyasetin, her iki ülkenin insanlarını ayıramayacağını gösterebiliriz. Ben  burada bulunduğum ilk günden beri bu özel bağı kanıtlayan bir çok örnek yaşadığım için uluslarımızın arasındaki sıkı dostluğa gönülden inanıyorum" diye konuştu.

Ramazan ayının sonunda görevinin sona ereceğini de sözlerine ekleyen Başkonsolos Gerlach, "Ege Bölgesi'nin Alman temsilcisi olarak 3.5 yıl geçirdiysem de eşimle birlikte burada tanıdığımız muhteşem insanları unutmayacağız. Bu nedenle bir tarafımız buruk ayrılacağız. Allah'a emanet olun" dedi.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

01-02) Thomas- Manuela Gerlach

03) Thomas Gerlach

04)Ayla Malay, Aylin Şahin, Filiz Ünal

05)Ayşe Yumurtacı

06)Engin Uğur Ağır, Manuela-Thomas Gerlach

07)Filiz Dalkılıç, Özlem Günerli

08)Gönül Ege, Selma Demirayaklı, Hürriyet Aynısoy

09)Gülcan Arı, Pervin Demirci

10)Hakan-Didem Nalbantlı, Mira Nalbantlı

11)İnci Sena Güçkan, Ziya Güçkan

12)Nalan Karadağ

13)Nermin Balamtekin Kaya, Nesrin Çetiner

14)Sevgi Şahin, Muzaffer Tağıl

15)Şebnem Özbalkan, Figen Şekercioğlu, Peral Sanford, Mehtap Ulukuş

16)İbrahim Yazıcı

17) Gulay Polat, Guleda Döner, Zehra Uğural, Sevgi Şahin,Ali Yazioglu, Müge Aydın, Gizem Bölük

18)Oya-İzzet Soykan, Fikret- Canan Karagülle

19)Canel-Sinem Gökdağ, Tolga- Ayla Gökdağ, Özay- Yalçın Aygün

20)Kemal - Ute Alkan, Müzeyyen - Yusuf Günyar, Alp- Meltem Altınkalp

21)Michelle Akkoç

22)Zehra Şenolan, Işıl Ayık, Dilek Arif, İnci Gümüş, Serap Tomel, Dirk Clooney, Seydiye Yılmaz, Ayla Malay, Filiz Ünal, Sabrine Strulik, Christine Prehler, Aylin Şahin, Jeanne Doesburg

23)Petek Evirgen

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!