Barack Clooney

Güncelleme Tarihi:

Barack Clooney
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2008 00:00

ABD’nin ilk siyah başkanı seçilen Barack Obama, Hawaii’de üstü çıplak olarak görüntülendi. Obama, daha önce yarı çıplak görüntülenmiş siyasi liderlere fark atarken, George Bush’la değil George Clooney’le kıyaslandı. Böylece Obama da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den sonra George Clooney’e benzetilen liderler arasına katılmış oldu.

ABD başkanlık koltuğuna oturmasına sayılı günler kalan Barack Obama, Hawaii’de stres atarken fotoğrafçılara üstü çıplak yakalandı. Daha önce de yarı çıplak görüntülenen Obama, resimlerde selefi George Bush’tan ziyade George Clooney ile kıyaslandı.

Obama ailesinin tatil yaptığı Hawaii’nin Kailua sahilindeki villaya gazetecilerin yaklaşması yasak olduğu halde kumsala sızan bir yerel fotoğrafçı tele-objektifiyle Obamaları görüntüleyiverdi. Başına tülbent takan Michelle Obama ise mayosunun üstüne sardığı havluyla frikik vermemeye çalıştı. 47 yaşındaki Obama, tam bir spor tutkunu ve günlük egzersizlerini seçim kampanyası sırasında bile aksatmadı. Doğum yeri olan Hawaii’ye her yıl Noel’de karısı Michele, kızları Malia ve Sasha ile birlikte gidiyor.

Ajanlar uyuyor mu

Korumaların kuş uçurtmadığı sahile bir paparazzinin sızmayı başarması müstakbel başkanın can güvenliğiyle ilgili kaygılara neden oldu. Fotoğrafçının bağlı bulunduğu California’daki paparazzi ajansı Bauer-Griffin’in ortağı Frank Griffin, Washington Post’a yaptığı açıklamada gizli servisin pek "umursar" görünmediğini söyledi. Griffin, "Adamımız kendini göstere göstere yürüdü. Elinde fotoğraf makinesi vardı. Çalıların ya da ağaçların arasına saklanmıyordu, denizdeki bir teknede değildi. Fotoğrafları çekerken herkes onu gördü. Sonra yürüyüp uzaklaştı. Bu kadar basit" dedi.

Ünlülerle ilgili haberler yayınlayan Celebuzz sitesi, Obama’nın "gelmiş geçmiş en yakışıklı devlet başkanı" olduğunu yazdı. "Bare-ack Obama" (bare:çıplak) başlığını atan The Sun gazetesi, "Yanık tenli göğsü ve yağsız göbeğiyle George Bush’tan çok George Clooney ile ortak yanları var" ifadesini kullandı. Washington Post, fotoğrafları Gregory Peck çağrışımı yaparak "peck-tacular" (spectacular: muhteşem) diye niteledi. Bauer-Griffin internet sitesine gelen yorumlar hep "Merhaba Sayın Başkan" diye başlıyor.

Aslında Obama ilk kez üstü çıplak görüntülenmiyor. Ağustos ayında da Hawaii’de sörf yaparken fotoğrafı çekilmişti.

Üstsüz liderler

Barack Obama, çıplak görüntülenen ilk siyasi lider değil. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sibirya’da balık tutarken gömleğini çıkartınca seks sembolü oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ABD’deki Winnipesaukee gölünde kano yaparken üstsüz görüntülendi. İngiltere eski Başbakanı Blair çıplak siyasi liderler arasında yer almıştı. Bill Clinton 1993’te şortuyla fotoğraflandı ancak vücut güzelliği Obama’nın yanına bile yaklaşamazdı. Türkiye’de de eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski Başbakan Mesut Yılmaz, şortla denize girerken görüntülenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!