Balıklıovalı öğrenciler Su Kaşifi Projesi'nde yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Balıklıovalı öğrenciler Su Kaşifi Projesinde yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 12:10

Balıklıovalı öğrenciler Su Kaşifi Projesi'nde yarışıyor

Haberin Devamı

DÜNYA genelinde yapılan ve 'Su tasarrufunu yaygınlaştırmayı, buna ilişkin bilinci arttırmayı' hedefleyen yarışa katılan Balıklıova İlk ve Ortaokulu, yaptığı çalışmalarla üçüncü sıraya yükseldi. Okulun hedefi uluslararası alanda birinci olmak.

Öğretmenleri Nihan Erinç ile birlikte Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ı tüm arkadaşları adına ziyaret eden minik öğrenciler yarışın sonuna haftalar kala, Londra’daki Uluslararası Kutlama Etkinliği’nde Türkiye’yi temsil etme şansına sahip olma mücadelesinin heyecanını yaşıyor. Projenin ilan edilen bölümlerini eksiksiz olarak yapan ve sıralamada hayli üste çıkan Balıklıova İlk ve Ortaokulu’nun 8-14 yaş grubundaki 80 öğrencisi, hedeflerine ulaşacaklarına inanıyor. Öğretmen Nihan Erinç, toplam 80 öğrencinin projenin başarısı için büyük bir heyecanla çalıştığını belirtirken, "Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın HSBC Su Programı desteğiyle yürüttüğü projeye ilişkin çalışmalarımızı Sayın Kaymakamımız, Milli Eğitim Müdürümüz ile de paylaştık. Su tasarrufuna teşvik eden çok önemli ve değerli bir çalışma. Öğrencilerimiz heyecanlı ve istekli" dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, miniklerden projeyi dinledi ve alınlarından öperek kendilerini desteklediğini söyledi. Başkan Uyar, dünyadaki en büyük hazinenin su ve su kaynakları olduğunun altını çizerek, "Balıklıovalı çocuklarımız Türkiye genelindeki okullar arasında yaptıkları çalışmalar ile birinci sıraya gelmiş. Uluslurarası arenada da en üstte bu yarışı tamamlamak istiyorlar. Bu çabaları gurur verici" dedi.

SU KAŞİFİ NEDİR?

Su Kaşifi, dünyanın dört bir yanından öğrencileri, okul ve toplumlarındaki su meselelerine karşı birlikte eyleme geçmeleri yönünde teşvik eden eğlenceli, ilham verici ve eğitici bir programdır. Su Kaşifi, 11 ülkede bütünüyle fonlanmış ve desteklenmiş olup, tüm okulların katılımına açık ve ücretsizdir. En iyi Su Kaşifi ekipleri, ülkelerini Londra'daki Uluslararası Kutlama Etkinliği’nde temsil etme şansına sahip olacaktır.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!