Balıkesir'in biyolojik zenginlikleri tespit ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirin biyolojik zenginlikleri tespit ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 16:18

Balıkesir'in biyolojik zenginlikleri tespit ediliyor

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Edremit İlçesi Güre Mahallesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan, 'Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi'nin çalıştayına ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin sahip olduğu biyolojik zenginliğin ortaya konulması ve korunması amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan, ‘Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi'nin Balıkesir çalıştayı Edremit'in Güre Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Proje ile her ilin bitkileri, memeli hayvanları, kuşları, balıkları ve sürüngenleri tespit edilecek. Balıkesir Üniversitesi öğretim elemanlarınca gerçekleştirilen Balıkesir'in Karasal Biyolojik Çeşitlilik ve İç Su Ekosistemleri Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi'nin biyoçeşitliliğin korunmasına önemli katkılar sağlayacağı bildirildi.

Güre'deki çalıştaya Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Biyoçeşitlilik Daire Başkanı Hüseyin Avni Çatal, Şube Müdürü Ergül Terzioğlu, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) Bölge Müdürü Mustafa Bulut, DKMP İl şube müdürleri katıldı. Toplantı sonrası Prof. Dr. Fatih Satıl rehberliğinde Kazdağı milli parkına bir araştırma gezisi düzenlendi. Milli parkta korunması gereken canlı türleri yerinde gözlemlendi. Prof. Dr. Fatih Satıl, "Sahip olduğumuz biyolojik zenginliğimizin ortaya konulması ve korunması maksadıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde ‘Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi' başlatıldı. Bugüne kadar 76 ilde başlatılan çalışmalar, 33 ilde tamamlandı. 2018 yılı sonunda kadar 81 ilde çalışmaların tamamlanarak, Türkiye'nin biyolojik çeşitlilik haritasının ortaya çıkarılmasını planlıyoruz" dedi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!