Balıkesir'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 15:34

- Karesi Belediyesi, 21 branşta eğitim verecek "Karesi Hünerli Eller" kurslarını açtı

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - Karesi Belediyesi, milli, modern ve model olabilecek "Karesi Hünerli Eller" projesini Karesi Alışveriş Merkezinde hayata geçirdi.

Kadınların üretime destek olacağı ve sosyal hayatın içine katılacağı proje kapsamındaki atölyelerin açılış kurdelesini, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz kesti.

4 ayrı atölyede 18 öğretmenle, çini, iğne oyası, yerel dokuma, minyatür, sedef kakma, kitre bebek, takı, kırkyama, keçe, ebru, tezhip, vitray, mumlu batik, bindallı -üç etek, tel kırma, maraş işi, ahşap boyama, flografi, ipek koza, kilim ve çarpana dokuma branşlarında eğitim verilecek.

Kursiyerleri teşvik etmek amacıyla hammaddelerin belediye tarafından temin edileceği projeye katılanlar, hazırladıkları ürünlerin satışları sayesinde ev ekonomilerine katı sağlayacak.

- Erdek Ziraat Odası seçimleri

Haberin Devamı

Erdek Ziraat Odasının Olağan Genel Kurulu Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

3 adayın yarıştığı seçimlerde, 28 delegeden 27'si oy kullanırken, Haluk Özgör 13, Mustafa Saçıl 12, İbrahim Kaba 1 oy aldı, 1 oy geçersiz sayıldı.

Seçimlere kısa bir süre kala kanser tedavisi gören oda başkanı Murat Kaleş'in vefat ettiğini anımsatan Özgör "Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu bir hizmet yarışıdır. Bundan sonra bize düşen merhum Murat Kaleş başkanımızın bize bıraktığı bu bayrağı daha ilerilere taşımaktır. Yönetim kurulumuzla bu bayrağı daha da ileriye taşıyacağız. Seçimlerde oy veren veya vermeyen herkese teşekkür ederim. Birlik ve beraberlik içinde odamızı daha iyi yerlere taşıyacağız" dedi.

-Manyas MYO'da görev değişimi

Manyas Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne atanan Doç. Dr. Burak Darıcı görevine başladı.

Yard. Doç. Recep Kılıç'ın Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğünce görevinden alınmasıyla boşalan MYO Müdürlüğüne, Darıcı atandı.

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğretim üyesiyken Manyas MYO Müdürlüğüne atanan Darıcı, lisans ve yüksek lisans öğrenimini Bandırma İİBF'de, doktora eğitimini ise Marmara Üniversitesinde tamamladı.

Haberin Devamı

Darıcı, huzurlu bir ortama geldiğini ve en iyisini yapmayı, verimli bir çalışma dönemi geçirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Manyaslılardan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek bekliyoruz. İlçe halkı ile iyi bir ilişki ve iletişim kurmayı amaçlıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!