Balıkesir'de Geleneksel Türk Tiyatrosu çocuklarla buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde Geleneksel Türk Tiyatrosu çocuklarla buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 17:52

Balıkesir'de Geleneksel Türk Tiyatrosu çocuklarla buluşuyor

Haberin Devamı

BALIKESİR'de, Vizyoner Kadınlar Derneği tarafından hazırlanan 'Gülümse Geleceğe' projesi kapsamında 20 ilçedeki kırsal mahallelerde yaşayan çocuklar tiyatroyla buluşuyor. 

Mardin'den başlatılan ve Balıkesir'de devam eden proje kapsamında, köyler ve kırsal mahallelerde yaşayan, daha önce tiyatro izlememiş ilkokul çağındaki çocuklara eğitici oyunlar izlettirilerek, interaktif eğlenceler sunuluyor, çeşitli hediyeler dağıtılıyor. Balıkesir'in ardından proje Adana, Osmaniye, Hatay ve diğer illerde devam edecek.

Ayvalık ilçesine bağlı Çakmak Kırsal Mahallesi ile Gömeç ilçesinin Ulubeyler Kırsal Mahallesi’nde devam eden proje kapsamında köylü çocuklarla bir araya gelen gruba yoğun ilgi oldu. Gömeç Belediye Başkan Yardımcısı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daimi Encümeni ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eşref Uslu’nun da izleyicilerin arasında yer aldığı sosyal proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vizyoner Kadınlar Derneği Genel Sanat Yönetmeni ve Proje Koordinatörü, oyuncu Fatih Küçük, toplumda birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekti. 

'Geleceğe Gülümse' projesinin Genel Koordinatörlüğünü üstlenen Fatih Küçük, projenin amacının kırsal mahalle ve köylerde yaşayan çocukları tiyatro ile tanıştırmak olduğunu söyledi. 'Gülümse Geleceğe' projesi'nin birlik, beraberlik ve kardeşlik projesi olduğunu belirten Fatih Küçük, "İlk etapta çocuklarımızdan başlamak istedik. Bu duyguları çocuklarımıza aşılamak istedik. Bunu yapmanın da en kolay ve hızlı yolu da tiyatrodan geçiyordu. Bunu uygularken de pedegoglarla bir araya gelerek bir ‘Gülümse Geleceğe’ ismi altında gölgeden gerçeğe yönelik bir oyun tertip ettik. Bunu yaparken de sadece birlik ve beraberliğe değil, aynı zamanda da çocuklarımıza geleneksel sanatımızı da göstermek istedik" dedi.

Tuncel YILMAZ/AYVALIK(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!