Balıkesir'de demokrasi nöbeti sürüyor (DÜZELTME)

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde demokrasi nöbeti sürüyor (DÜZELTME)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 02:49

Balıkesir'de demokrasi nöbeti sürüyor (DÜZELTME)

Haberin Devamı

Balıkesir'de demokrasi nöbeti sürüyor (DÜZELTME)

BALIKESİR'de, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlara çıkan binlerce Balıkesirlinin "Demokrasi Nöbeti" sürüyor.



Askeri darbe girişiminin ardından sokağa dökülen Balıkesirlilerin meydanlardaki bekleyişi devam ediyor.



Halkın büyük destek verdiği nöbete Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, AK Parti eski milletvekilleri İsmail Özgün, Cemal Öztaylan, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve bağımsız üyeler tarafından yayınlanan ortak bildiri AK Partili Mehmet Birol Şahin tarafından okundu. Vatandaşlar ilginç pankartlarla darbecilerin idamını istedi. 'Hükümet Meydanı'nın adının 'Milli İrade', 'TÜİK Meydanı' olarak bilinen alanın da 'Demokrasi Meydanı' olması için başlatılan kampanyada 10 bin imzaya ulaşıldığı açıklandı. Demokrasi Nöbeti'nde halka seslenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Demokrasi Nöbeti'nde 7'nci gündeyiz. Sizler nöbettesiniz, bizler nöbetteyiz, Ankara nöbette, Cumhurbaşkanımız da bu paralel çeteden ülkeyi temizlemek için, darbecilerden temizlemek için nöbette. Genel Kurmay Başkanımız da, Başbakanımız da bütün hükümet üyelerimiz, Balıkesir'de de valimiz, emniyetimiz hepsi nöbette. Çünkü tehlike tam bitmiş değil. Bizler teyakkuz halindeyiz. Eğer herhangi bir tehlike olursa işte meydanlardayız. Böyle bir darbeye müsade etmiyoruz" diye konuştu.



Sosyal medyada çok sayıda yalan haberin yayılmaya çalışıldığını vurgulayan Başkan Uğur, "Soysal medyada haberler yayılıyor. İşte 'efendim bir hareket var, tanklar yürüyor, şöyle oldu, böyle oldu' diye. Provokasyonlara ve dedikodulara inanmayın" dedi.

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)



FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!