Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 56 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 56 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2017 12:21

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti 56 yaşında

Haberin Devamı

BALIKESİR'deki gazete, radyo, tv ve internet medyası sahibi, yöneticisi, çalışanları ve ulusal basın temsilcilerini çatısı altında buluşturan, üyelerinin çoğunluğu Sarı Basın Kartı sahibi gazetecilerden oluşan Balıkesir’in en köklü meslek örgütü, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) 56'ıncı yılına ulaştı.

Balıkesir'de, dönemin ildeki tüm gazetecilerinin bir araya gelerek 27 Aralık 1961'de kurduğu BGC 56'ıncı yaşını kutlarken, cemiyet başkanı Ramazan Demir yayınladığı mesajda, Cemiyetin sürekli geliştiğini, her yıl güçlenerek camianın gurur duyduğu bu günlere ulaştığına dikkat çekti.

Demir, BGC'yi ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil etmenin gayretinde olduklarını belirterek, "Camiamıza ilkleri yaşatmanın yanısıra İstanbul, İzmir ve Bursa gibi metropol üç il dışındaki ilk Basın Müzesini Balıkesir'e kazandırarak ustalarımızdan aldığımız bayrağı zirveye taşımanın kıvancını yaşıyoruz" dedi.

BGC’nin üyeleri başta olmak üzere toplum yararına seminerler, konferanslar, eğitim kursları ve kültürel geziler düzenlediğini, basının sorunlarına yönelik çalışmalar yaptığını kaydeden Demir, 56'ıncı yıl mesajında şunları kaydetti:

“Meslektaşlarımızın bilgi birikimlerini arttırmalarını sağlamak yanında sosyal, kültürel yaşamına katkı amacıyla proje üretiyoruz ve uyguluyoruz. Önceliğimiz her zaman meslek içi eğitim oldu. Hazırlıklarını sürdürdüğümüz Gazetecilik Akademisini de hayata geçirerek yerel medyamızın kalifiye eleman açığını gidereceğiz. Hedefimiz etkinliklerimizi her yıl arttırarak Balıkesir'in en eski meslek örgütünün Türkiye’nin örnek sivil toplum kuruluşları arasındaki yerimizi sağlamlaştırmaktır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her şeyin üzerinde tutan, halkın gerçekleri öğrenme hakkına anayasadan alınan güçle sahip çıkan BGC, bu temel ilkelerden ödün vermeden çalışarak kutsal mesleğimiz adına ve toplum yararına yeni projelere imza atmayı sürdürücektir. Milletimizden tek beklentimiz ise, gazeteciliği kişisel çıkarları noktasında kullanarak, mesleği kirleten şarlatanlara hak ettiği tokadını vurmasıdır. Bunun vaktinin geldiğine olan inancımızı yenilerken ülkesini, milletini seven, mesleğinin ilkelerine bağlı kalan gazetecileri de 56 yıllık çınarın gölgesi altında örgütlü mücadeleye çağırıyoruz."

Başkan Demir, Balıkesir'de yayınlanan gazetelerin bir dernek çatısı altında buluşmasının tarihçesiyle ilgili bilgileri şu sözleriyle tamamladı:

“Balıkesir’de yayınlanan, Türk Dili, Balıkesir Postası, Balıkesir Ekspres ve Ateş gazetelerinin girişimleriyle, Gazeteciler Cemiyeti kurulması kararlaştırıldı. Balıkesir ilindeki tüm gazeteler 24 Aralık 1961 Pazar günü biraraya gelerek cemiyet tüzüğüne nihai şeklini verdi. Tüzük 27 Aralık 1961 günü Vilayete teslim edildi. Bu tarihten itibaren de Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti resmen faaliyete başlamıştı."

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!